5 fantastiske ting du ikke visste om Lemon Eucalyptus eterisk olje

eteriske oljer Feb 09, 2021

doTERRAs Lemon Eucalyptus eterisk olje har mange fantastiske egenskaper, men visste du at du kan bruke Lemon Eucalyptus når du jobber med healing eller når du skal gi slipp på traumatiske opplevelser, enten fra dette livet eller dype ting som sitter igjen fra tidligere liv? Jeg kommer tilbake det om litt.

Generell info om Lemon Eucalyptus eterisk olje

Norsk navn: Sitron Eucalyptus
Plante: 
Eucalyptus citriodora
Plantedel: Bladene
Land: Kenya
Utvinningsmetode: Dampdestillert
Aromatisk beskrivelse: Frisk, sitron
Hovedkomponenter: Citronellal, citronellol
Kan brukes: Aromatisk, Topisk. Noen sier internt er OK.
Hudsensitivitet: Må kanskje blandes ut
Fotosensitiv: Nei 

Lesetips: Regler for sikker bruk av eteriske oljer

Lemon Eucalyptus (Sitron Eucalyptus) eterisk olje er avledet fra en sitronduftende eukalyptiplante av blå gummi, et høyt tre med glatt bark. Oljen som har sitt opphav fra  Nord-Australia, er kjent for sin forfriskende aroma som hjelper deg med å skape et forfriskende miljø.

Lemon Eucalyptus har et høyt innhold av rensende sitronellal og citronellol, noe som gjør denne essensielle oljen ideell for overflaterensing samt rensing av huden. I tillegg til sine topiske rensefordeler, kan Lemon Eukalyptus brukes til å rense og friske opp luften. Ha Lemon Eukalyptus i nærheten når du trenger et revitaliserende løft.

Aromaen til Lemon Eucalyptus passer godt sammen med Spearmint, Lime, Lemon (Sitron), Clary Sage (Muskat Salvie) og Black Pepper (Sort Pepper).

Hva er forskjellen mellom Lemon Eucalyptus og Eucalyptus?

Godt spørsmål! Lemon Eucalyptusolje kommer fra en annen type tre enn Eucalyptusolje. Lemon Eucalyptus er et vanlig kallenavn for treet, men det kalles også sitronduftgummi og blå flekkegummi. Til tross for navnet, er Lemon Eucalyptus ikke en sitrusolje. Akkurat som Lemon Myrtle og Lemongrass (sitrongressolje) har den ganske enkelt en sitronaroma, derav navnet.

5 fantastiske ting du ikke visste om Lemon Eucalyptus

 1. Rensende for både overflater og hud. Lemon Eucalyptus har et høyt innhold av rensende sitronellal og citronellol, noe som gjør denne essensielle oljen ideell for overflaterensing samt rensing av huden.
 2. Forfriskende og rensende for luften. I tillegg til sine topiske rensefordeler, kan Lemon Eukalyptus brukes til å rense og friske opp luften. Ha Lemon Eukalyptus i nærheten når du trenger et revitaliserende løft.
 3. Oppløftende, foryngende og styrkende aroma. Lemon Eucalyptus er kjent for sin forfriskende aroma som hjelper deg med å skape et forfriskende miljø.
 4. Kraftig energetisk rens. Lemon Eucalyptus er en kraftfull rens for energetisk avfall, og har på denne måten en unik mulighet til å minske påvirkningen av utfordrende energier og situasjoner.
 5. Emosjonell healing. Du kan bruke Lemon Eucalyptus når du jobber med healing eller når du skal gi slipp på traumatiske opplevelser, enten fra dette livet eller dype ting som sitter igjen fra tidligere liv. 
doTERRAs Presentasjon av Lemon Eucalyptus

Lemon Eucalyptus – Oljen for optimisme og et beskyttet rom

Alle eteriske oljer jobber også på det emosjonelle plan, og Lemon Eucalyptus er oljen for optimisme og et beskyttet rom.

Du kan bruke Lemon Eucalyptus når du jobber med healing eller når du skal gi slipp på traumatiske opplevelser, enten fra dette livet eller dype ting som sitter igjen fra tidligere liv. Dette er en kraftfull olje, så bruk den til å bringe glede inn i livet ditt igjen. Den vil få deg til å innse at alt du har opplevd tidligere som du bærer med deg, har gjort deg til den du er i dag – og det er en bra ting!

Lemon Eucalyptus gir deg en følelse av optimisme. Dersom ting føles litt trått vil denne oljen hjelpe deg å se det positive som kan komme ut av situasjonen og hvordan du kan bruke denne erfaringen til personlig vekst.

I tillegg til alt dette, er Lemon Eucalyptus et supert hjelpemiddel når der kommer til å rense auraen din.

NEGATIVE FØLELSER
Utsatt, ubeskyttet, fanget, svake grenser, negativ, energetisk svekket.

POSITIVE EGENSKAPER
Selvforsynt, komplett, styrket, beskyttet, positiv, tydelige grenser.

PASSER BRA FOR DET EMOSJONELLE MED
TerraShield, Melaleuca, Lemongrass, On Guard, Purify, Citronella. 

Tips: Vil du lære mer om den emosjonelle delen av Lemon Eucalyptus? Jeg har laget en skikkelig bra e-bok som du kan laste ned, der jeg går i dybden på denne fantastiske eteriske oljen.
Gå til nettbutikk for e-bøker

Slik bruker du Lemon Eucalyptus eterisk olje

 • Bland noen dråper med vann i en sprayflaske for å rense overflater og friske opp ethvert rom.
 • Diffus for å øke et positivt miljø og humør med en lys, frisk duft.
 • Ta en til to dråper i håndflaten, gni sammen og inhaler for å løfte humøret og gjøre dagen lysere.
 • Under hudpleierutinen din, tilsett en til to dråper sitronukalyptus i din favoritt dōTERRA hudrens eller fuktighetskrem.
 • Bland tre til fire dråper i fraksjonert kokosnøttolje for en beroligende og oppløftende massasje.
 • Emosjonell bruk – Aromatisk: Inhalere fra flaske, ha i diffuser, eller gni noen dråper i håndflatene og inhalere.
 • Emosjonell bruk – Topisk: Bland ut 1-2 dråper med en baseolje og smør på fotsålene og/eller solar plexus.

Har du ikke eteriske oljer ennå? Slik kommer du i gang med eteriske oljer

FORHOLDSREGLER
Mulig risiko for hudirritasjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Hvis du er gravid, ammer eller er under medisinsk behandling, bør du konsultere din lege. Unngå kontakt med øyne, indre øre og andre følsomme områder.  

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.