Slik bruker du doTERRAs PB assist+ for å oppnå sunn tarmhelse

helseoglivsstil Jan 21, 2021

Mage-tarmkanalen (GI) er et av de største, mest komplekse og viktigste organsystemene i kroppen. Innenfor disse nesten 8 meterene absorberes og fordøyes all maten du spiser, slik at du kan bruke viktige næringsstoffer, og avfallet skilles ut. Mage-tarmkanalen spiller også en viktig rolle i at immunforsvaret ditt fungerer, så det er ingen tvil om at det er viktig å ha en sunn tarmhelse.

Lesetips: Slik fungerer mage-tarmkanalen og fordøyelsen

Hva er sunn tarmhelse? 

Dersom du ikke er kjent med pro,- og prebiotika, anbefaler jeg deg å lese litt om det. Probiotika er gode bakterier (eller mat med gode bakterier), mens prebiotika er mat for disse gode bakteriene. Det er ikke så avansert som det høres ut som, og når disse to er i balanse, har du mest sannsynlig en sunn tarmhelse. Målet er alltid å bygge en sterk tarmbiota med så mange ulike bakterier som mulig, samtidig som det er balanse mellom gode og dårlige.

Lesetips: Hva er probiotika og hvorfor er det så populært?

Hva er PB Assist+

PB Assist+ er doTerra’s egenutviklede formel med probiotiske fiber, med seks ulike bakteriestammer i en unik kapsel med dobbelt vegg, som støtter sunn fordøyelsesfunksjon og immunitet. En sunn mage-tarmkanal er viktig for optimal helse, og PB Assist+ har oppløselige pro-biotiske FOSer (fructooligosaccharider) som stimulerer gunstig bakterievekst.

Ved å bruke PB Assist+ støtter du sunn fordøyelse og immunitet da dette tilskuddet hjelper til med å øke antall gode bakterier i tarmene, som er nødvendige for fordøyelseshelsen. *

Hva skiller PB Assist+ fra andre typer probiotika?

Den spesielle dobbelt-kapselen er designet for å slippe ut en tilmålt mengde bakterier av gangen, dette for å beskytte de følsomme pro-biotiske kulturene fra magesyre. På denne måten tilbyr PB Assist+ en unik, trygg og effektiv måte å nyttegjøre seg de velkjente gode virkningene disse pro-biotiske bakteriestammene har på både fordøyelsen og immunforsvaret.*

Hver dose av PB Assist + leverer 6 milliarder CFUer av aktive probiotiske kulturer og løselig pre-biotisk fiber for å støtte riktig fordøyelsesfunksjon, spesielt i tykktarmen og tarmkanalen. * Disse CFUene fremmer helsen i mage-tarmkanalen ved å forhindre spredning av uvennlige organismer. * De probiotiske og prebiotiske kulturer gjør dette ved å konkurrere om næringsstoffer som er nødvendige for vekst og ved å trenge dem ut når de konkurrerer om tarmoverflaten. De produserer også kjemiske biprodukter som skaper et tarmmiljø der «dårlige» mikroorganismer ikke kan blomstre. 

Å supplere dietten din med probiotika fremmer en sunn tarmkanal, økt fordøyelseskomfort, optimal metabolisme og absorpsjon av næringsstoffer i mage-tarmkanalen. *

Nyere studier tyder også på at en sunn balanse mellom probiotiske bakterier i tarmen også hjelper kroppen å opprettholde sunn immunforsvarets funksjon. *

PB Assist + leverer som sakt seks viktige stammer av gunstige bakterier som trengs for riktig opptak og fordøyelse av matvarer. * Denne kraftige formelen inkluderer pre-biotisk fiber (kjent som pre-biotiske frukto-oligosakkarider eller FOS), pluss 6 milliarder CFUer av aktive probiotiske mikroorganismer:

  • Lactobacillus acidophilus
  • Bifidobacterium bifidum
  • Bifidobacterium longum
  • Bifidobacterium lactis
  • Lactobacillussalivarius
  • Lactobacillus casei.

Mens fordelene med probiotika er godt dokumentert, kan mange probiotiske kosttilskudd ikke passere uskadd gjennom magesyren. PB Assist + er unik fordi den er innkapslet i en dobbelt-lags kapsel, som beskytter de probiotiske kulturer når de passerer gjennom magen slik at de kan gi fordøyelses- og immunstøtten du trenger. *

De 5 viktigste egenskapene til PB Assist +

  1. Støtter en gunstig balanse og formering av gunstige tarmbakterier*
  2. Opprettholder en sunn balanse i tarmens microflora
  3. Støtter en sunn funksjon av fordøyelse og immunsystem*
  4. Støtter helsetilstanden i hele fordøyelses-systemet, i tynntarm og tykktarm*
  5. Hjelper til med en optimal fordøyelse og absorbasjon av næringsstoffene i maten*

Hva må man passe på når man tar doTERRAs PB Assist+?

Noen mennesker kan innledningsvis komme til å merke visse uregelmessigheter i fordøyelsen når de først begynner å bruke prebiotika og probiotika. For de fleste vil disse symptomene være milde og gå over etter noen dager. Gravide eller ammende kvinner, eller de med velkjente sykdomstilstander, bør kontakte sin lege før bruk. Ikke bruk produktet om beholderen har vært åpnet eller kapselen knust.

Slik bruker du doTERRAs PB Assist+

  • Ta en dobbelt-vegget kapsel tre ganger daglig i forbindelse med måltid i 10 dager, for å stimulere koloniseringen av vennlige tarmbakterier. Dette er spesielt viktig om du har vært gjennom en antibiotikakur eller oreganorens.
  • Kan brukes hyppigere og i lengre perioder om tarmfloraen har blitt utsatt for stressfaktorer.
  • PB Assist+ kan også med fordel brukes under reiser for å stimulere tarm floraen ved inntak av uvant mat.
  • For de som lett opplever ubehag eller besvær med fordøyelsen, kan en kapsel av PB Assist+ brukes på regelmessig basis som et vedlikeholdsprogram, f.eks. 1 stk hver dag.
  • Bruk PB Assist+ som en del av et detoxprogram, gjerne med doTERRAs Zendocrine Softgels eller doTERRAs GX Assist.

Hvor ofte trenger jeg PB Assist+?

Bakteriene etablerer seg ikke i tarmen for godt, men forsvinner etter 1-2 uker dersom vi slutter å spise og drikke produkter som inneholder bakteriene. Melkesyrebakterier som finnes i andre mat og drikkevarer, for eksempel vanlig yoghurt, er ikke probiotiske og har derfor ikke samme effekt. 

Det anbefales å innta litt probiotiske bakterier hver dag for å opprettholde en god tarmhelse.

Hvor kan jeg finne PB Assist+ ?

Dersom du ikke vil nøye deg med å spise mat som naturlig innholder pro,- og prebiotika, finnes det en rekke pro- og prebiotiske kosttilskudd som du kan bestille på nett eller i helsekostbutikken. 

Personlig anbefaler jeg doTERRAs PB Assist+ da de har noen helt spesielle egenskaper. Om du er interessert i å tak i helsen din og bygge en solid grunnmur kan jeg varmt anbefale deg Daily Habits kit fra doTERRA. Det er den enkleste og mest effektive måten å bygge opp kroppen og helsen din på, og der er også PB Assist+ inkludert. Konseptet inneholder alt du trenger for å få en god søvnkvalitet, stresse ned, endelig få orden på tarmen og fordøyelsen, samt mer energi i hverdagen!

For å bestille PB Assist+ probiotisk formel trenger du et brukernavn og passord hos doTERRA (medlemsskap).

doTERRA-medlemmer: Gå til doTERRA login

Ikke doTERRA-medlem? Bestill PB Assist+ og bli medlem
(Velg for kun medlemsskap og legg til PB Assist+ (og gjerne andre produkter) eller velg startpakken som heter Daily Habits)

Konklusjon

Selv om fordelene med probiotika er godt dokumentert, kan mange kosttilskudd ikke passere magesyre uskadd. Dobbeltlags vegetabilsk kapsel som brukes i PB Assist +, beskytter de probiotiske kulturer når de passerer gjennom magen slik at de kan gi fordøyelses- og immunstøtten du trenger. *

Å ta PB Assist + daglig kan bidra til å fremme den sunne mage-tarmkanalen som er nødvendig for optimal velvære. * Tre veggie-kapsler om dagen i en periode, eller 1 kapsel dag som fast regime, med mat støtter sunt fordøyelses- og immunsystem, absorpsjon av mat og metabolisme for optimal velvære. *

Er du interessert i å opprettholde en sunn tarmhelse og sunn tarmflora, og du ikke har tid til å fermentere mat eller spise masse yoghurt, anbefaler jeg deg å bruke et probiotisk kosttilskudd.

* Disse uttalelsene er ikke evaluert av Food and Drug Administration. Dette produktet er ikke ment for å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom.

KILDEHENVISNING

https://www.doterra.com/US/en/education/pe/digestzen-pb-assist

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.