Eteriske oljer for nybegynnere

eteriske oljer May 21, 2020

Planeten vår er et komplisert system, som består av intrikate økosystemer, uendelige molekyler og kraftige elementer.

I løpet av 4,5 milliarder år har jorden dannet kolossale fjell, grønne daler, grønne jungler og vidstrakte skoger, noe som gir et hjem for utallige planter og dyr. Forskere anslår at det finnes omtrent 390 000 forskjellige planter i verden idag – i tillegg til nye arter som blir oppdaget hele tiden.

Kraften til hele jorden i en flaske

Pantene utfører faktisk en rekke viktige funksjoner for planeten. Planter hjelper til med å kontrollere klimaet, bearbeider karbondioksid og frigjør oksygen i luften for å hjelpe oss med å puste, holde levende organismer i live, og de kan brukes til mat og helsebringende løsninger.

Med så mange fordeler er det ingen overraskelse at planter har blitt brukt siden tidens morgen for å hjelpe mennesker med å utføre hverdagslige oppgaver.

Antikken
Folk fra eldgamle sivilisasjoner brukte hele planter, planteekstrakter og forskjellige plantedeler for å gjøre livet lettere, og forvandlet jordens gaver til alt fra tekstiler til naturmedisin. Datidens mennesker trodde at jorden ga dem alt de trengte for å løse alle problemene deres.

I dag
Spol frem til moderne tid. Planter er fremdeles overalt rundt oss, men med nye oppfinnelser og teknologi har vi blitt vant til å bruke syntetiske produkter i stedet for naturens gaver for å løse hverdagens utfordringer. Teknologi har gjort livet enklere, men sammen med teknologiske fremskritt har vi sett en nedgang på mange livskvalitetsområder.

eteriske oljer marianyvold.no

I vår moderne, industrielle verden blir vi utsatt for en rekke giftstoffer i hverdagen vår gjennom forurensning, personlige hygieneprodukter, rengjøringsmidler og til og med vår egen mat. På grunn av disse høye nivåene av toksineksponering, har vi vendt oss til like syntetiske svar på helseproblemene våre.

Ny forskning og teknologiske fremskritt er selvfølgelig bra. Takket være innovasjon og teknologi har vi vært i stand til å utnytte kraften i naturen for å hjelpe oss med å løse noen av problemene våre – og vi er nå i stand til å gjøre det på en mer trygg og effektiv måte enn noen andre generasjon før oss.

Selv om det har blitt normalt, trenger vi ikke å bruke syntetiske kjemikalier for å forbedre livene våre eller løse problemene våre. Vi kan bruke det naturen allerede har gitt oss for å leve et sunt og lykkelig liv. Tatt direkte fra jorden, gir essensielle oljer oss mulighet til å fange naturens fulle kraft og bringe den inn i hjemmene våre, bekjempe giftstoffer og gi kroppen vår det de virkelig ønsker – milde, naturlige løsninger på problemene våre. På grunnlag av gamle tradisjoner har vi nå den vitenskapelige forskningen og teknologien som er nødvendig for å fange den kraften og helle den på en flaske.

Ikke bare en trend 

De siste årene har eteriske oljer blitt stadig mer populære og vanlige; bruken av essensielle oljer går imidlertid tilbake til antikken. Essensielle oljer ble brukt av gamle egyptere, grekere og romere, blant andre.

Forfedrene våre stolte på den naturlige verden for å ta vare på seg selv, skape et levebrød, beskytte familiene og føre den menneskelige sivilisasjonen videre. Hvis vi omfavner naturens kraft til å gjøre det samme i dag, kan du bare forestille deg hva vi kan oppnå.  

Mens mange regioner i verden har flyttet seg bort fra å bruke naturlige produkter og i stedet vendt seg til syntetiske løsninger, er essensielle oljer like nyttige i dag som de en gang var. Befolkningen i disse eldgamle sivilisasjonene hadde den rette tanken – å bruke potente, naturlige plantematerialer for å gi kroppen rensende, beroligende, bevarende eller berikende fordeler.

Her kan du bestille eteriske oljer fra doTERRA via Maria Nyvold

I løpet av dagen bruker vi mange produkter. Vi lager mat, vasker, trener, sover, jobber og fullfører mange andre aktiviteter. Når du vil ha litt ekstra smak i maten din, går du til butikken for å kjøpe krydder. Når barnet ditt ikke har det bra, går du til apoteket. Når du trenger å fjerne en flekk fra skjorten din, kjøper du vaskemiddel.

Våre liv i dag er drastisk forandret sammenlignet med folket i det gamle Roma. Er planter og planteekstrakter virkelig en relevant måte å tilnærme oss moderne problemer?

Utover en enkel tur til butikken tar vi oss ofte ikke tid til å tenke på varene vi kjøper, hva de er laget av og hvor de virkelig kommer fra.

Når du setter på plass dagligvarene etter en handletur, kan du se en lang, komplisert etikett på baksiden av boksen med frokostblanding eller oppvasksåpen, fylt med ord du ikke kan uttale eller kjemikalier du aldri har hørt om. Og kanskje tenker du ikke så mye over det. For selv om du kanskje har forskjellige merker å velge mellom, vil de fleste av de andre produktene du finner i hyllene også ha lange lister med mystiske ingredienser. Så i stedet for å tenke på alternativer, fortsetter du bare i samme spor med å handle det du trenger til matlaging, rengjøring, arbeid og så videre. Uten å tenke på det, utsetter vi oss for de skadelige kjemikaliene som lurer i hverdagsprodukter som sjampo, rengjøringsmidler til husholdningen og parfymer. Sannheten er at vi oftest ikke en gang vet at de er der.

Til tross for den økende industrialiseringen av vår verden, er det fortsatt mange som søker etter naturlige måter å ta vare på kroppene og familiene våre. Selv om det krever mye arbeid for å opprettholde en sunn kropp og et sunt hjem, er ikke syntetiske produkter den eneste måten å ta vare på oss selv og våre familier; essensielle oljer er et naturlig alternativ til kjemikalierettede produkter, og gir deg et trygt alternativ for å beskytte kroppen og hjemmet mot giftstoffer.

Tenk over din daglige rutine

1. Du våkner, kanskje du dusjer og gjør deg klar, pusser tennene, går inn på kjøkkenet eller på badet og tar din daglige dose med vitaminer. 

2. Gjennom dagen fullfører du oppgaver som klesvask, heller vaskemiddel i vaskemaskinen eller bruker Zalo til å ta oppvasken. 

3. Deretter vasker du kjøkkenbenken med et rengjøringsmiddel.

4. Kanskje tenner du et syntetisk stearinlys for å skape en deilig lukt i huset ditt mens du vasker.

5. Om ettermiddagen kan du føle deg litt søvnig, så du tar en kaffe eller en brus for å gi deg en liten oppkvikker.

6. Om kvelden går du gjennom kveldsrutiner din etter en lang dag: vasker ansiktet med et kraftig rensemiddel, pusser tennene igjen, og kanskje slår du på en lydmaskin som spiller havbølger for å hjelpe deg med å sovne.

eteriske oljer marianyvold.no

Hvorfor er eteriske oljer så populære?

Eteriske oljer har vunnet popularitet de siste årene fordi de gir et naturlig alternativ for mange daglige oppgaver.

De er trygge og effektive. I tillegg har de en unik og behagelig aroma. Som vi snakket om, brukte folk fra eldgamle sivilisasjoner essensielle oljer til ting som matlaging, bading, skjønnhet, helse og mer. Eteriske oljer er fremdeles anvendelige for de tingene i dag, og takket være mange års forskning og bevist bruk, kan de brukes til mye, mye mer.

eteriske oljer marianyvold.no

Noen mennesker blir satt ut av essensielle oljer fordi de virker vanskelige å bruke eller forstå. Selv om det kreves en grunnleggende kunnskap, trenger du ikke å ha en grad i kjemi for å trygt og effektivt bruke essensielle oljer. Selv med en begrenset kunnskap, kan du oppleve fordelene med eteriske oljer på en enkle måte. Det er faktisk grunnen til at så mange mennesker har tatt i bruk eteriske oljer i dag, fordi de gir en naturlig måte å gjøre hverdagen enklere på.

Mer om eteriske oljer

Her kan du lese mer om eteriske oljer:

Hva er eteriske oljer egentlig? https://www.marianyvold.no/blog/hva-er-eteriske-oljer

Gratis Facebook gruppe

Eteriske oljer kan altså brukes til et bredt spekter av emosjonelle og fysiske velværebehandlinger. Vi som jobber med eteriske oljer har ikke lov å tilskrive eteriske oljer medisinsk virkning selv om det kan være både forsket på og dokumentert. Det er lett å gå seg vil i en jungel av «gode råd» når det gjelder bruken av eteriske oljer.

 

Vil du lære å bruke eteriske oljer på en trygg måte, og gjerne i forbindelse med noe mer enn det bare det fysiske? Besøk min Facebookside Essensiell Livsstil eller bli med i Facebookgruppen min Feminint Fellesskap for å lære hvordan du trygt bruker doTERRA eteriske oljer, spesielt i sammenheng med personlig utvikling.  

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.