Spirituell lysarbeider

Frankincense Eterisk Olje

eteriske oljer Dec 09, 2020

Frankincense (Virak) – Oljen for sannhet


Norsk navn: Virak / Røkelse
Plante: Boswellia carterii, frereana og sacra
Plantedel: 
Kvae / Harpiks
Land: 
Oman, Somalia, Etiopia
Utvinningsmetode: Dampdestillert
Aromatisk beskrivelse: Varm, krydret, ren
Hovedkomponenter: alfa-pinen, limonen, alfa-thujene, beta-pinen.
Kan brukes: Aromatisk, Topisk, Internt
Hudsensitivitet: Trenger ikke blandes ut
Fotosensitiv: Ja
Kosher-sertifisert: Ja

PRODUKT BESKRIVELSE
Kjent som en av de mest verdifulle og dyrebare eteriske oljene, har Frankincense ekstraordinære helsemessige fordeler. *

I tillegg til sin beryktethet i Det nye testamente ville babylonerne og assyrerne brenne Frankincense i religiøse seremonier, og de gamle egypterne brukte Frankincense harpiks for alt fra parfyme til salver for beroligende hud. Denne århundre gamle kunnskapen bidrar til den moderne bruken av Frankincense i dag. Dens beroligende og forskjønnende egenskaper brukes til å forynge huden og bidra til å redusere utseendet på ujevnheter når de brukes topisk. Som kongen av oljer, er Frankincense kjent for å støtte sunn cellulær, immun, nervøs og fordøyelsesfunksjon når den brukes internt. * Ved innånding eller diffusjon fremmer Frankincense følelser av fred, avslapning, tilfredshet og generell velvære. 

Frankincense eteriske olje blir utdrevet fra Boswellia sacra- treet og trær av en lignende art. Et Boswellia sacra-tre kan produsere et par pund harpiks hvert år, og dersom treet blir tatt godt vare på, kan treet produsere harpiks i hundrevis av år. Det er dusinvis av arter av Boswellia-trær, men bare fire produserer ekte Frankincense essensiell olje. doTERRA bruker alle fire av disse artene – carterii, frereana, sacra og papyrifera – for å produsere CPTG-sertifisert ren terapeutisk klasse ® Frankincense essensiell olje.

FORSKNING
I det gamle Arabia ble harpiks fra Frankincense ofte brukt i tradisjonell helsepraksis. 1  I en nylig studie undersøkte doTERRA-forskere  effekten av Frankincense essensiell olje på menneskelige hudceller ved hjelp av BioMAP ® dermale fibroblast-systemet. (BioMAP ® er et registrert varemerke for DiscoverX Corporation.)

BioMAP-systemet er en molekylærbiologisk metode som forskerne brukte for å undersøke hvordan sunn celleaktivitet ble støttet av essensiell olje fra Frankincense i menneskelige hudceller. 3,4  Ved å tilsette visse faktorer til dyrkede hudceller, induserte forskerne en cellulær respons in vitro som var designet for å imitere en cellulær betennelsesrespons in vivo3,4  Noen av de pre-inflammerte hudcellene ble utsatt for Frankincense essensiell olje, mens andre celler ikke ble rørt.

Celler fra begge gruppene ble brutt opp, og lysatet (celleinnholdet) ble analysert ved hjelp av to metoder. En metode var en enzymkoblet immunosorbentanalyse (ELISA), en test som måler nivåene av et spesifikt protein. Proteinene av interesse i denne studien var biomarkører som er kjent for å være oppregulert (produsert i overkant) i en celle under inflammatoriske tilstander. Forskerene oppdaget at cellene som ble eksponert for Frankincense hadde betydelig lavere nivåer av tre biomarkører sammenlignet med celler som ikke ble utsatt for essensiell olje. 2  Celler som ble eksponert for Frankincense hadde signifikant reduserte nivåer av interferon gamma-indusert protein 10 (IP-104), kollagen III og intracellulær celleadhesjonsmolekyl 1 (ICAM-1), som alle er involvert i betennelse og vevsrenovering. 2 De hadde også litt lavere nivåer av PAI-I, serinproteinaseinhibitor og hemmer av vevsplasminogenaktivator (tPA) og urokinase (uPA), som begge er involvert i vevsrenovering. 2  Celleproliferasjon reduserte også betydelig i celler eksponert for essensiell olje fra Frankincense. 2

RNA mikroarray analyse er et kraftig verktøy som lar forskere måle nivåene av forskjellige messenger RNA transkripsjoner. RNA-nivåer gir et grovt estimat av nivåene av forskjellige proteiner. Messenger RNA-sekvenser blir opprettet direkte fra gener i cellens DNA. RNA inneholder instruksjoner for ribosomer, molekylære maskiner som syntetiserer cellens proteiner. Siden hvert forskjellige protein er kodet av en annen messenger-RNA-sekvens, korrelerer nivåer av en spesifikk RNA-sekvens vanligvis med nivåer av proteinet. For eksempel ville høye nivåer av VCAM-1 RNA-transkripsjoner være til stede i en celle med høye nivåer av VCAM-1-proteinet. I dette eksperimentet ble nivåene av 21 224 RNA-sekvenser målt. Genene identifisert fra RNA-mikromatriseresultatene indikerte at signalveier relatert til betennelse, sårheling og immunrespons ble kraftig påvirket i cellene som ble utsatt for Frankincense eterisk olje. 

Samlet antyder resultatene fra disse eksperimentene at Frankincense essensiell olje støtter en sunn immunrespons, fremmer generell hudhelse og støtter en sunn inflammatorisk respons i hudceller. *

PRIMÆRFORDELER

  • Ta internt i kapsel for å støtte en sunn cellefunksjon*.
  • Ny forskning viser at Frankincense kan støtte en sunn immunfunksjonsrespons og sunn hjerneaktivitet. * 
  • Aromaen fremmer følelser av avslapning.
  • Hjelper med å redusere forekomsten av ujevnheter i huden når den brukes topisk
  • Støtter sunn immun- og nervesystemfunksjon når den tas internt *
  • Støtter sunn helse til ledd, lever, lunger, mage-tarm-, muskuloskeletale- og urinveisystemer. *

BRUK

  • Gni Frankincense på hendene etter en lang dag med hagearbeid for en beroligende effekt.
  • For å balansere humøret gjennom dagen, bruk Frankincense Touch på pulspunktene dine.
  • Bruk gjerne før en yogatime.
  • Påfør topisk for å redusere arr og flekker i huden.
  • Massasje på føttene for å fremme avslapping og balansere humør.
  • Ta ett til to dråper i en veggie kapsel for å støtte en sunn cellulær funksjon. *
  • Bruk i diffuser, alene eller sammen med andre eteriske oljer, for eksempel  Bergamot eller Lavendel for å skape en opplevelse av fred og tilfredshet. 

EMOSJONELT BRUK

  • Aromatisk: Inhalere fra flaske, ha i diffuser, eller gni noen dråper i håndflatene og inhalere.
  • Topisk: Påfør 1-3 dråper på toppen av hodet, pannen eller bak ørene.
  • Internt: Ta 1-2 dråper under tungen, i en kapsel, eller i vann.

AROMAEN PASSER GODT MED
Frankincense passer godt med sitrusoljer som lime , sitron og vill appelsin og andre oljer som sypress , lavendel , geranium , rose , sandeltre , ylang ylang og Clary sage.

OLJENS KJEMISKE OPPBYGGNING 
Frankincense inneholder en kompleks blanding av monoterpener som alfa-pinen, limonen, alfa-thujene og beta-pinen. Denne intrikate blandingen av komponenter fungerer sammen for å lage en olje med mange bruksområder og fordeler.

De unike kjemiske bestanddelene bidrar til Frankincensens`fornyende effekt når den brukes på huden (topisk) og evnen til å støtte forskjellige celler i kroppen når de tas internt. * Monoterpenene bidrar også til at aromatiske fordelene med essensiell olje fra Frankincense, inkludert evnen til å fremme avslapning og en følelse av fokus.

Frankincense`s komplekse kjemien bidrar altså til fornyende effekter og er god til å støtte forskjellige typer celler i kroppen. * 

For å lære mer om de kjemiske komponentene som finnes i Frankincense eller andre essensielle oljer, besøk doTERRA Science Blog.

EMOSJONELLE BETYDNINGER
Frankincense avslører svik og falske sannheter. Når man har følt seg forlatt eller glemt, minner Frankincense dem om at de er elsket og beskyttet.

For å lære mer om den emosjonelle delen av oljen, bli medlem i Essensiell Livsstil, så får du tilgang til hele bibilioteket:

NEGATIVE FØLELSER
Forlatt, spirituelt frakoblet, distansert fra far, ubeskyttet, spirituelt mørke. 

POSITIVE EGENSKAPER
Opplyst, elsket, beskyttet, vis, spirituelt åpen, godt forhold til far.

PASSER SAMMEN MED FØLGENDE OLJER FOR DET EMOSJONELLE
Melissa, Manuka, Myrrh, Litsea, Roman Chamomile, YarrowPom.

* Disse uttalelsene er ikke evaluert av FDA (Food and Drug Administration). Dette produktet er ikke ment for å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom.

FORHOLDSREGLER
Mulig risiko for hudirritasjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Hvis du er gravid, ammer eller er under medisinsk behandling, bør du konsultere din lege. Unngå kontakt med øyne, indre øre og andre følsomme områder. Unngå direkte sollys eller UV-stråling i opptil 12 timer etter påføring av produktet.

KILDEHENVISNING

doTERRA Frankincense Study
1-4 Han, X., Rodriguez, D., & Parker, T. L. (2017). Biological activities of frankincense essential oil in human dermal fibroblasts. Biochimie Open, 4, 31-35. doi:10.1016/j.biopen.2017.01.003

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.