Lavendel eterisk olje

eteriske oljer Dec 29, 2020

Lavender – Oljen for kommunikasjon og ro

Norsk navn: Lavendel
Plante: 
Lavandula angustifolia
Plantedel: Blomst
Land: Bulgaria, Frankrike
Utvinningsmetode: Dampdestillert
Aromatisk beskrivelse: Pulveraktig, blomster, lett
Hovedkomponenter: Linalool, linalyl acetat
Kan brukes: Aromatisk, Topisk, Internt
Hudsensitivitet: Trenger ikke blandes ut
Fotosensitiv: Nei
Kosher-sertifisert: Ja

PRODUKT BESKRIVELSE
Lavendel er en av doTERRAs mest solgte eteriske oljer og har blitt høyt verdsatt i århundrer for sin lett gjenkjennelige aroma og mangfold av terapeutiske fordeler. I antikken brukte egypterne og romerne lavendel for mumifisering, bading, avslapping, matlaging og som parfyme; dens evne til ro ned og å berolige sinnet og kroppen fortsetter å være Lavendelens mest kjente kvaliteter.

Lavendel er ofte brukt til å lindre hudirritasjoner og hjelper huden med å komme seg raskt. Påføring av Lavendel i nakken og tinningen bidrar til å redusere muskelspenninger. Inhalering av Lavendel fremmer avslapning og en god natts søvn, noe som gjør det til en ideelt olje til å diffuse ved sengetid og når stressnivået er høyt. På grunn av Lavendelens allsidighet og beroligende egenskaper er den ansett som en «må-ha» olje, som man bør ha for hånden til enhver tid. 

Essensiell olje fra lavendel støtter immunforsvaret, nervesystemet og det kardiovaskulære systemet. * Lavendel kan brukes til å holde huden og hodebunnen ren og sunn. Det kan også berolige mindre hudirritasjoner og bitt. Lavendel hjelper til med å lette følelser av angst og kan være spesielt beroligende i stressperioder. Det vekker følelser av selvbevissthet og avslapning.

Lavender er en kort busk som vokser til å bli omtrent 2 meter høy, og er hjemmehørende i Middelhavet. Den distinkte, friske duften av lavendel kommer fra plantens blomster, og det er her den essensielle oljen er hentet fra. Det tar nesten 16 kg lavendelblomster for å produsere bare en 15 ml flaske lavendelolje.

PRIMÆR FORDELER

 • Mye brukt for sin beroligende og avslappende kvaliteter
 • Lindrer sporadiske hudirritasjoner
 • Hjelper huden med å komme seg raskt
 • Letter muskelspenninger*  

BRUK

 • Påfør en dråpe til fuktighetskrem for å berolige tørr hud.
 • Ta internt for å redusere engstelige følelser. *
 • Ha en flaske lavendel for hånden for å berolige hudirritasjoner.
 • Ha et par dråper til sjampoen for å holde håret tykt og sunt.
 • Kombiner med fraksjonert kokosnøttolje og smør på huden for en avkjølende effekt.
 • Drypp et par dråper lavendel på puten, sengetøy, eller under føttene for en god natts søvn.
 • Ha en flaske Lavendel for hånden for å lindre mindre brannsår, kutt og skrubbsår.
 • Frisk opp garderobeskapet, madrassen, bilen, eller luften ved å blande Lavendel med vann i en spray aske.
 • Bland i badevannet for å fjerne stress eller påfør på tinningen og i nakken for å lette muskelspenninger.
 • Bruk i matlaging for å mildne sitrus smaker eller for en smakfull vri på marinader, bakervarer og desserter. 
 • Emosjonelt: Ha 1-3 dråper på halschakraet (chakraet for kommunikasjon) for å jobbe med din kommunikasjon,- både til deg selv og andre.

EMOSJONELL BRUK

 • Aromatisk: Inhalere fra flaske, ha i diffuser, eller gni noen dråper i håndflatene og inhalere.
 • Topisk: Ha 1-3 dråper på halschakraet (chakraet for kommunikasjon) for å jobbe med din kommunikasjon,- både til deg selv og andre. Andre områder for emosjonelt bruk av Lavendel: tinningen og nakken.
 • Internt: Ta 1-2 dråper under tungen, i en kapsel, eller i vann.

AROMAEN AV PASSER GODT MED
Som beroligende blomsterolje vil lavender blander seg godt med lyse sitrusoljer som Bergamot eller Citrus Bliss ®. Den lette aromaen til lavendelolje gjør den også perfekt å blande med urteholdige eteriske oljer som marjoram eller basilikumolje .  

OLJENS KJEMISKE OPPBYGGNING
Lavendel faller inn under den kjemiske forbindelsesgruppen kjent som estere , som typisk er karakterisert for sine beroligende egenskaper. De viktigste kjemiske komponentene i lavendelolje er Linalool og linalylacetat. Eteriske oljer med mye Linalool , inkludert lavendelolje, er kjent for sin evne til å redusere triste og engstelige følelser. *

Når de tas internt, kan lavendelolje bidra til å redusere engstelige følelser og fremme avslappende søvn. * Som en essensiell olje med kjemiske komponenter kjent på grunn av de beroligende egenskapene kan lavendelolje også brukes for å lette følelsen av spenning. * 

EMOSJONELLE BETYDNINGER
Lavendel adresserer en dyp frykt for å bli sett og hørt. Personer som trenger lavendel skjuler seg, blokkerer sitt sanne selvuttrykk. Lavendel støtter personer i å frigjøre spenningen og innsnevringen som stammer fra tilbakeholdte følelser.

For å lære mer om den emosjonelle delen av oljen, bli medlem i Essensiell Livsstil, så får du tilgang til hele bibilioteket:

NEGATIVE FØLELSER
Blokkert kommunikasjon, frykt for avvisning, anspent, emosjonell uærlig, føler seg usett/uhørt eller ikke elsket.

POSITIVE EGENSKAPER
Åpen kommunikasjon, rolig, i stand til å uttrykke seg selv, emosjonell ærlig, ro i sinnet.

PASSER SAMMEN MED FØLGENDE OLJER FOR DET EMOSJONELLE
Spearmint, doTERRAs Serenity, doTERRAs Citrus Bloom, Bergamot Mint.

* Disse uttalelsene er ikke evaluert av FDA (Food and Drug Administration). Dette produktet er ikke ment for å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom.

FORHOLDSREGLER
Mulig risiko for hudirritasjon. Oppbevares utilgjengelig for barn. Hvis du er gravid, ammer eller er under medisinsk behandling, bør du konsultere din lege. Unngå kontakt med øyne, indre øre og andre følsomme områder. 

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.