Sellerijuice - mirakeljuicen?

helseoglivsstil Mar 18, 2018

Du har sikkert fått det med deg nå – denne økende trenden på Instagram og Facebook der folk juser stangselleri, hver morgen, som om det stod om livet – og kanskje gjør det nettopp det. Det er i hvert fall mange overbevisst om. Jeg bestemte meg for å se på saken.

Jeg kom over fenomenet med sellerijuice da jeg leste boken «Medisinsk klarsynt», av Anthony William. (Medical Medium på originalspråket). Her er det viktig med litt kontekst: Jeg har hatt diabetes 1 siden jeg var 9 år, altså i 25 år. I tillegg har jeg cøliaki, en hudsykdom som heter granuloma annulare og jeg har vært utbrent. Du skal heller ikke se bort i fra en ADHD/ADD diagnose, men det er en annen historie. Jeg har altså en rekke autoimmune sykdommer: en samlebetegnelse på sykdommer der immunsystemet feilaktig angriper friske celler, ødelegger disse og det vevet de tilhører.

De siste årene har jeg jobbet som yogalærer (og være webdesigner og kode nettsider etter en utbrenthet er som å lære en banan å sykle – helt håpløst!) I tillegg startet jeg å jobbe med eteriske oljer og å kvitte meg med mest mulig giftstoffer som sniker seg inn i kroppen gjennom mat, vaskemidler og medisiner. Det jeg fant var at eteriske oljer faktisk virker. Og i denne sammenhengen kom jeg over veldig mange mennesker som også vil det samme som jeg, nemlig å få en sunnere livsstil, spesielt etter å ha vært gjennom sykdom. På dette tidspunktet ble jeg kjent med Epstein-Barr-viruset.

Epstein-Barr-viruset
Epstein-Barr-viruset, bedre kjent som Kyssesyken (i sitt 3. stadium i hvert fall) virker å være roten til alt ondt. Forskning fra 2018 viser at de faktisk nå ser en viss sammenheng mellom Epstein-Barr-viruset og alle disse «mystiske» sykdommen våre som ingen vet hvordan man skal behandle, også kalt autoimmune sykdommer. Det finnes en protokoll for eteriske oljer dersom du har Epstein-Barr-viruset og jo mer jeg lærte om dette viruset, ble jeg overbevist om at jeg hadde det.

For å gjøre historien kort, fikk jeg beskjed på min årlige diabeteskontroll (5. april 2019) at jeg hadde testet positivt på Epstein-Barr-viruset. Jeg hadde altså hatt en infeksjon av dette viruset uten å vite om det, på et eller annet tidspunkt i mitt liv. I tillegg fikk jeg beskjed om at nyrene begynte å slite p.g.a av lekkasje som følger av forhøyet blodsukker over mange år, og at på sikt kunne nyresvikt være et utfall. Legene ville sette meg på medisin for resten av mitt liv for å unngå dette.

 «Gi meg seks måneder til å klare det på egenhånd, og dersom det ikke funker, kan vi diskutere medisin», sa jeg og gikk.

Etter å ha blitt anbefalt boken medisink medium av min oljekollega og mentor, Henriette Kalgraff, leste jeg meg til at man kunne spise seg frisk fra dette viruset og alt det måtte medfølge: og sellerijuice var den viktigste tingen hva angår mat. La meg pressisere at jeg for det meste bruker eteriske oljer for å bekjempe dette viruset, men sellerijuice er en del av min daglige rutine.

OM SELLERI
Selv om Anthony William beskriver veldig godt alt det gode som selleri gjør for kroppen, så er han langt i fra den første som fremsnakker dette. Det har bare ikke vært sånn i vinden før, så det vil kanskje oppfattes som en trend som vil blåse over, men sannheten er at fler og fler får opp øynene for helse og kosthold, og for at de faktisk kan gjøre mye mer selv for kroppen sin enn moderne medisin kan.

Selleri, på lik linje med persille og fennikel, er en plante i Skjermplantefamilien (vit.: Apiaceae). Siden selleri har fantastiske helbredende egenskaper, har den i flere århundrer blitt brukt i ulike kulturer som en grunnplante i naturmedisin. Det er derfor selleri har blitt så populær som ingrediens i både matlaging og i medisiner.

HELBREDENDE EGENSKAPER
Et kjapt googlesøk forteller om mange helbredene egenskaper, og dette er noen av de jeg fant på nettsiden «veien til bedre helse»:

  • Det er en grønnsak som er fantastisk for ernæring fordi den inneholder vitaminer fra vitamingruppene A, B, E, og C. Den inneholder også mineraler som er grunnleggende for kroppen din. Som jern, kalium, sink, fosfor, svovel, kobber, aluminium og magnesium.
  • En drikk tilført selleri hver dagen virker forebyggende mot høyt blodtrykk og menstruasjonssmerter. Så vel som høye kolesterolnivåerHvis den i tillegg drikkes varm er den utmerket mot problemer med tap av stemmen (afoni).
  • Sellerifrø inneholder også essensielle oljer (limonen og selinen). Og røttene inneholder aminosyren asparagin. Disse komponentene har en rensende og vanndrivende effekt. Takket være oljene den inneholder, har selleri også en dilaterende effekt på nyrearterier. Hvilket stimulerer kroppen til å fjerne urenheter og ekstra væske, noe som igjen hjelper kroppen å balansere vitale funksjoner.
  • Selleri er veldig effektivt for å behandle galle- og nyrestein siden det styrker kroppens forsvar mot «småstein». Det er også veldig effektivt mot leversykdommer
  • Selleri kan også være veldig effektivt mot sirkulasjonsproblemer hvis en spiser det regelmessig. Da det hjelper til å senke kolesterolnivået i blodet, fjerne urinsyre, motvirke hjerteproblemer, og bekjempe høyt blodtrykk.
  • Takket være sitt høye flavonoidinnhold er selleri anbefalt under behandling av leddproblemer.Flavonoider har betennelsesdempende og antioksidant egenskaper, og de stimulerer immunforsvaret. Da alt dette øker mengden silisium øker også produksjonen og fornyelsen av ledd- og bindevev.
  • Siden selleri har fantastiske helbredende egenskaper, vil den også gi en merkbar lettelse i betennelser forårsaket av gikt, revmatisme ogleddgikt da denne planten hjelper til med å fjerne urinsyre, som er hovedårsaken til disse sykdommene.
  • Tørket og kvernet selleri er svært nyttig for behandling av munnsår og tannkjøttproblemer. Alt en trenger å gjøre er å rense munnen med det to til tre ganger i uken.
  • For de minste er en liten håndfull kokt selleri i en liter vann etter alle måltider en utmerket måte å hjelpe appetitten.
  • Som ingrediens i mat og salater bidrar denne grønnsaken til å styrke og regulere, samt holde tarmen sunn, som hjelper til mot fordøyelses- og forstoppelsesproblemer.
  • Juice og konsentrat fra selleri har to egenskaper som er spesielt godt kjent over hele verden: å gi en beroligende virkning og som afrodisiakum. Å drikke et glass selleri juice om dagen gir en beroligende og anti-stresseffekt, og vil bidra til å betraktelig øke seksuell lyst ved tilfeller av lav libido.
  •  Selleriomslag (som er så lett som å knuse selleri med en liten mengde vann til det blir en puré),  virker helbredende og kan desinfisere kutt og åpnesår. Det er anbefalt å bare ha dette på i rundt 15 minutter, tre ganger daglig.

ANTHONY WILLIAM OM SELLERIJUCIE
Hvis folk kjente alle de potente helbredende egenskapene til sellerijuice, ville det bli bredt hyllet som et mirakuløst superfood. Selleri har en utrolig evne til å skape raske forbedringer for alle slags helseproblemer. Jeg vil på det sterkeste anbefale bøkene til Anthony William, start gjerne med «Medical Medium», eller «Medisinsk Klarsynt» som den heter på norsk. Jeg bestilte den på nett her: 
https://www.adlibris.com/no/bok/medisinsk-klarsynt-9788202500818

SELLERIJUICE SKILLER SEG UT
Selleri juice er mest kraftig når du drikker den ren. Mens det er flott å konsumere andre grønne juicer eller grønnsaksjuicer og legge til elementer som spinat, kål, persille, koriander eller epler, anbefales det å drikke de blandede juicene på et annet tidspunkt enn sellerijuicen. Disse blandingene fungerer annerledes enn det Anthony Williams anbefaler som ditt største verktøy for å gjenopprette helsen din: ren selleri juice tatt på tom mage. Hvis du drikker selleri juice først om morgenen, vil det også styrke fordøyelsen av mat du spiser resten av dagen. 

Hva er det som gjør denne drikken til mirakeljuice?

DEMPER BETENNELSER
Sellerijuice har kraftige antiinflammatoriske egenskaper, noe som betyr at mennesker med kroniske og «mystiske» sykdommer, ofte kalt autoimmunesykdommer, vil nyte godt av den. Hashimoto`s tyroiditt, reumatoid artritt (RA), fibromyalgi, myalgisk encefalomyelitt / kronisk utmattelsessyndrom (ME / CFS), Lyme-sykdom, migrene, svimmelhet, cøliaki, irritabel tarmsyndrom (IBS), diabetes, psoriasis, eksem, akne, lupus, Guillain-Barré syndrom, sarkoidose, Raynauds syndrom, Ménière’s sykdom, gastroøsofageal reflukssykdom (GERD), gikt, bursitt, oppsvulmethet, tarmkramper , distensjon, syre refluks, svimmelhet, forstoppelse, rastløs bein syndrom, tingles, nummenhet – alle disse symptomene og sykdommene er mysterier for det medisinske samfunn, selv om de har navn.

Selleri er perfekt for å reversere betennelse, fordi det sulter patogener, inkludert uproduktive bakterier og virus som Epstein-Barr (EBV), som skaper det. Anthony William beskriver i bøkene sine at EBV er den egentlige årsaken til Hashimoto’s skjoldbruskkjertel og mange andre sykdommer som det medisinske samfunnet kaller autoimmune. (Mer om den sanne årsaken til autoimmune forhold snart.) Disse patogenene fører til hundrevis av forskjellige symptomer og tilstander som går feildiagnostisert. 

MINERALSALTENE I SELLERIEN
Selleri er i stand til å sulte patogener, pluss at det inneholder et mangfold av uoppdagede mineralsalter som fungerer sammen som et antiseptisk middel. Når disse kraftige mineralsaltene kommer i kontakt med virus som Epstein-Barr, HHV-6 og helvetesild; bakterier som streptokokker; og andre patogener – problematikere ansvarlig for kronisk sykdom – vil saltene begynner å bryte ned patogenens cellemembraner, å til slutt drepe og bli kvitt dem.

Hvis du er bekymret for at natrium i selleri er et problem fordi du har hørt at «salt er salt», vit at natrium i selleri ikke bare er salt eller grunnleggende mineral natrium. Medisinsk forskning og vitenskap har ennå ikke oppdaget de forskjellige varianter av natrium i selleri, eller hvor gunstige de er. Selleriets naturlig forekommende natrium hjelper faktisk til å stabilisere blodtrykket, og bringer det ned når det er for høyt og oppe når det er for lavt. Videre vil det ikke dehydrere organene dine – i stedet klamrer det seg mot giftige, farlige salter av mat av dårlig kvalitet, og hjelper til med å trekke dem ut av kroppen din mens du erstatter dem med uoppdagede klyngesalter.

Disse undergruppene av natrium bindes sammen som en og er infusert med selleriens andre kritiske kjemiske forbindelser og informasjon som er svært aktiv i å helbrede kroppen. Vitenskapen har ennå ikke dekonstruert eller studert disse klyngesaltene. Til slutt vil forskning avsløre at disse klyngesaltene arbeider symbiotisk og systematisk for å skylle ut toksiner, døde patogener som virus og bakterier, og patogene nevrotoksiner og rusk fra alle spaltene i kroppen.

HVA ER MINERALSALTER?
Mineralsalter er helt nødvendig for at kroppen skal fungere optimalt. Mineralsaltene er med på å holde nyrene og binyrene i gang og nivået av saltsyre i magesekken slik at kroppen kan bryte ned og fordøye det du spiser – samtidig som de balanserer PH-verdien, renser og reparerer magesekken, resten av fordøyelseskanalen og det viktigste: nemlig leveren din. 

De spesifikke mineralsaltene i selleri er med på å holde hjernen i gang  ved å styrke de elektriske impulsene og støtte nevrofunksjonen og nervecellenes funksjon. En hjerne med svake elektriske impulser og svake nevrotransmittere går på “sparebluss”. Sellerijuice er som en batterilader for hjernen. 

At selleriens mineralsalter er viktig for sentralnervesystemet betyr at de også er ekstremt helbredende for mennesker som lider av depresjoner, angst, hjernetåke, forvirring, bipolar lidelse, OCD, ADHD, PTSD og for mennesker som har vansker med fokus og konsentrasjon. 

Selleriens mineralsalter er antibakteriell og dreper derfor bakterier som for eksempel streptokokker, og legger med dette til rette for et bedre miljø for de gode bakteriene. Streptokokk A-infeksjon er ofte årsaken til urinveisinfeksjoner (UTIs), kroniske sinusinfeksjoner, acne, IBS og SIBO, men de medisinske fagmiljøene er ikke klar over at streptoinfeksjoner er den bakenforliggende årsaken til disse tilstandene. Nå vet du at sellerijuice og dens antibakterielle egenskaper kan hjelpe deg med å bli bedre fra disse tilstandene også. 

SELLERIJUICE OG AUTOIMMUNE SYKDOMMER
Selleriens evner til å bryte ned og skylle ut virus er livsendrende nyheter for alle som har blitt fortalt at de lider av en autoimmun sykdom. Patogener som f eks virus, inkl EBV, er årsaken til betennelser som feilaktig blir vurdert som en autoimmun tilstand. Medisinske fagmiljøer er ikke kjent med dette ennå.

Teorien som gjelder for autoimmune sykdommer er at immunsystemet feilaktig oppfatter en del av kroppen som en inntrenger og går derfor til angrep og forårsaker med det betennelse. Denne oppfatningen ble konkludert med da det i 1950-årene oppsto frustrasjon i det medisinske fagmiljøet over at man ikke klarte å finne noen forklaring på hvorfor tilstander som skjoldbruskbetennelse, Graves`, lupus, RA, Chron`s, cøliaki, ulcerøs kolitt og MS gjorde mennesker så dårlige. Ved nærmere undersøkelser av enkelte pasienters blodprøver fant man antistoffer. En teori som utspant seg med bakgrunn i dette var derfor at kroppen var blitt så forvirret at den startet å angripe seg selv. Det er viktig å være klar over at dette var kun en av mange teorier – det var aldri noe definitivt svar.

Teorien var basert på en uprøvd hypotese og ble etablert i de medisinske fagmiljøene. Legene var fortvilet over ikke å kunne gi svar til sine pasienter, så teorien om at kroppen var blitt så ute av balanse at den gikk til angrep på seg selv ble, og har siden vært, den gjeldende teorien de medisinske fagmiljøene bruker for tilstander som autoimmune sykdommer. 

Men den gjeldende (uprøvde) teorien om autoimmune sykdommer stemmer ikke. Det er viktig å være klar over hva som egentlig skjer i kroppen ved autoimmune plager: Antistoffene finnes i blodet fordi kroppen kjemper mot patogener som vitenskapelige tester foreløpig ikke har oppdaget. For eksempel i tilfeller som Hashimoto`s; hvis antistoffene er tilstede, er det fordi kroppen din kjemper mot Epstein-Barr virus (EBV). Det er ikke slik at kroppen din går til angrep på skjoldbruskkjertelen. Du kan lese mer om dette i boken «Thyroid Healing», «Sunn skjoldkjertel» på norsk,  (av Anthony William). 
https://www.adlibris.com/no/bok/sunn-skjoldkjertel-9788202587833

Igjen, i motsetning til gjeldende teori, kroppen går ikke til angrep på seg selv. Kroppen din kjemper mot patogener, og det er kun to faktorer som er årsaken til betennelser: skader og invasjon – noe patogener kan føre til. Patogener er inntrengere – ukjente for din egen kropp. De kan også være skadeforvoldere – noen ganger skader de vev når de føres rundt om i kroppen. (Det er ikke alltid nødvendig med både skade og invasjon for å forårsake betennelse. F eks hvis du brekker et ben og det hovner opp, er det en klar skade. Betennelse er alltid forårsaket av enten skade eller invasjon). 

Det som er synd er at teorien som det medisinske fagmiljøet støtter seg på holder mennesket selv, en som allerede er belastet med vonde symptomer, ansvarlig for sin sykdom. Det å bli fortalt fra det medisinske fagmiljøet at kroppen din går til angrep på seg selv eller et organ, kan være veldig emosjonelt ødeleggende for en som allerede er “langt nede” – og denne belastningen i seg selv kan faktisk gjøre at immunforsvaret ditt fungerer dårligere. Kroppen din går ikke til angrep på seg selv. Kroppen spiller på lag med deg. Den gjør sitt beste for å gjøre deg og holde deg frisk. Immunsystemet vil aldri skade deg – immunsystemet vil kun jobbe for å holde kroppen din frisk. Å bli kjent med denne sannheten kan være med på å gi en kick-start til en som har blitt fortalt at det er ens egen kropp som går til angrep på seg selv. 

Forvirringen rundt autoimmune sykdommer er en av de største feilene innen moderne medisin. Dette er et godt eksempel på hvorfor mer enn 250 millioner mennesker i USA alene lever med og lider av sykdommer og tilstander uten kjent årsak – og hvor det ikke finnes behandling som letter symptomene. 

Dette fører oss til hvorfor sellerijuice virker så godt på disse tilstandene. Sellerien fører patogenene ut av kroppen, og kroppen blir i mye bedre stand til å takle stress som den påføres. 

BALANSERER KROPPENS PH-VERDI
Hvorfor er det så gunstig at sellerijuicen styrker saltsyren i magen? Fordi saltsyre er helt nødvendig for en god fordøyelse og og for å holde fordøyelsessystemet alkalisk. 

Magesyre, inkl saltsyre, er helt nødvendig for å nyttiggjøre syrer for kroppen og fordøyelsessystemet. Det å ha en sur fordøyelse er noe annet og er skadelig for helsen. 

Når du spiser, vil maten raskt føres ned i magen og bli fordøyd ved hjelp av saltsyre. Selv om vitenskapen ikke har oppdaget det ennå, er det ikke slik at saltsyre kun er en syre, det er faktisk en kompleks blanding av syv syrer. Hvis saltsyren i kroppen er ute av balanse eller er for lav, vil ikke maten bli fordøyd tilstrekkelig. Det betyr at maten ikke blir brutt ned slik at cellene i kroppen kan nyttiggjøre seg næringsstoffene. I stedet vil maten råtne og forårsake dårlige/uønskede syrer. 

HINDRE AMMONIAKKGJENNOMTRENGELIGHET – EN UKJENT ÅRSAK TIL DÅRLIG HELSE
Mat som råtner i magen, eller forråtnelse, skaper ammoniakkgasser. Disse gassene føres rundt i fordøyelseskanalen og direkte ut i blodbanen. Gassen kan også føres til organer som lever og hjerne. Dette er hva jeg kaller ammoniakkgjennomtrengelighet. 

Millioner av mennesker går rundt med fordøyelsesproblemer og en medvirkende årsak er ammoniakkgjennomtrengelighet sammen med underliggende plager som treg lever. (Sannheten om ammoniakkgjennomtrengelighet har foreløpig ikke blitt oppdaget. Symptomer blir ofte feilaktig konkludert med lekk i tarmen). 

En annen tilstand som forverrer lavt nivå av saltsyre og forårsaker ammoniakkgjennomtrengelighet er en dårlig fungerende lever (fettlever). Underliggende levertilstander er svært vanlig. Medisinske fagmiljøer er ikke klar over hvor utbredt disse tilstandene er og hva som er den egentlige årsaken til disse tilstandene. En dårlig fungerende, fettlever forårsaker lavere galleproduksjon, noe som gjør at det blir vanskeligere for kroppen å bryte ned og fordele fettet. Noe som igjen fører til mer forråtnet mat, som igjen fører til mer ammoniakkgjennomtrengelighet. 

Her er det den fantastiske sellerijuicen kommer inn og kan hjelpe til: På en effektiv måte gjenoppretter den magens komplekse balanse og forsyning av saltsyre. Den styrker også fordøyelsessystemet ved å hjelpe til med å reparere leveren – noe som fører til økt galleproduksjon, lette forstoppelser og oppblåsthet. I tillegg til å redusere nivået av patogener som f eks bakterier, virus, sopp og muggsopp, styrker den tarmkanalen. Å drikke sellerijuice er kanskje den beste måten å gjenopprette god fordøyelse på. 

SELLERIJUICE FOR KROPP OG FØLELSER
Vi har en tendens til å holde på frykt i magen. Kriblinger og “sommerfugler” i magen samt angst kan gå dypt inn i nervesystemet og gi “knytninger” i magen. Ved å gjenopprette hele fordøyelsessystemet, vil sellerijuice føre til å lette den psykiske tilstanden også. Drikk sellerijuice for en beroliggende effekt når du føler deg oppjaget, stresset, nervøs, truet, redd, angstfull eller paranoid. 

Jeg kunne fortsatt og fortsatt i det uendelige med alle de positive fordelene som det å drikke sellerijuice har for alle typer psykiske sykdommer og lidelser. Sellerijuice er alkaliserende, rik på enzymer, gjenoppretter elektrolyttbalansen, reparerer leveren, balanserer blodsukkeret, antiseptisk osv. 

Ikke la deg lure av selleriens enkelthet – det er ofte det enkleste som er det beste her i livet. Sellerijuice er en mirakeljuice. Det er en av de mest helsebringende drikkene gjennom tidene. 

TIPS SELLERIJUICE
Følg disse tipsene hvis du raskt og effektivt ønsker å forbedre din helse:

Hver morgen starter du med å drikke ca 16 ounces (ca 4,7 dl) på tom mage. Vær nøye med at det er en frisk og ren sellerijuice – uten andre ingredienser. Sellerijuice er en lavkaloridrikke, så du trenger å spise mer etter å ha drukket sellerijuice, men vent minst 15 minutter før du spiser etter å ha drukket sellerijuice.

Bruk alltid økologisk selleri. Har du ikke mulighet til å få tak i det, pass på at du skyller sellerien godt før du juser den. 

Hvis du synes det er vanskelig å drikke sellerijuce pga smaken, kan du i starten blande inn litt agurk eller eple. Reduser mengden av agurk/eple og øk mengden av selleri dagene fremover. Den beste effekten får du når du drikker helt ren sellerijuice. 

HVORFOR 4,7 DL?
Du lurer kanskje på hvorfor 4,7 dl anbefales spesielt. Årsaken er at når du drikker sellerijuice har den en lang avstand å reise. For å motta så mange av de helbredende fordelene med sellerijuice som mulig, må juicen reise fra munnen, gjennom fordøyelsessystemet, til leveren og til slutt hjernen.

På sin reise gjennom kroppen din, møter sellerijuice mange hindringer som for eksempel rester av tannkrem og munnvann, bakterier, virus, uproduktiv sopp (sopp som ikke er bra for oss), harskt fett. Harskt fett er fett som har blitt utsatt for oksygen og derfor gått gjennom en oksiderings prosess. Harskt fett mister sin næringsverdi, bryter ned vitaminer og antioksidanter, og er det perfekte miljøet for bakterier. Mat som inneholder harskt fett kan bli giftig og føre til diarè, lever og hjerteproblemer, celleskader, kreft og til og med død.

Å drikke 4,7 dl ren sellerijuice er den mengden som trengs for at juicen skal overvinne disse hindringene, og nå kroppsdelene den trenger for å få fullstendig helbredende fordeler. 

Det betyr ikke at du ikke kan drikke mindre. Mange begynner med å drikke 2 dl eller enda mindre og bygger opp til 4,7 dl over tid. Andre føler seg best når de drikker 9 dl. Det gir bare enda mer helbredende støtte til kroppen din.

Når selleri juice blir konsumert på riktig måte og i riktig mengde konsekvent, er den et kraftig og mirakuløst helbredende middel, og millioner av mennesker merker fordelene det gir, for eksempel klarere hud, forbedret fordøyelse, mindre oppblåsthet, vedvarende energi, bedre mental klarhet, vekttap og stabilt humør, bare for å nevne noen. Folk helbreder seg fra alle slags akutte og kroniske sykdommer, inkludert Hashimoto’s skjoldbruskkjertel, eksem, psoriasis, akne, SIBO, forstoppelse, kronisk tretthetssyndrom, blodsukkerproblemer, migrene, syre refluks, høyt blodtrykk, avhengighet, binyreproblemer, gikt, allergier, autoimmune forhold og utallige andre diagnoser, kun ved å drikke vanlig selleri juice hver dag.

OPPSKRIFT SELLERIJUICE
Ren, frisk selleri er en av de mest helsebringende juicene som finnes. Denne rene, grønne drikken er den beste måten å starte dagen på. Gjør det til en rutine å starte dagen med sellerijuice, og snart vil du ikke gå en dag uten å drikke sellerijuice. 

Ingredienser: 
1 stor bunt stangselleri

Fremgangsmåte: 
Rens sellerien, skyll den i kaldt vann. Kjør sellerien gjennom en juicer. Drikk omgående, det beste resultatet får du dersom juicen er fersk. 

Tips: Noen helsekostforretninger selger sellerijuice, men jeg vil tippe den har noen konserveringsmidler i seg som du ikke vil ha, så fersk er alltid best. 

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.