5 enkle ting du trenger å vite for å forbedre helse din

helseoglivsstil Feb 01, 2021

Er det ikke rart i vi i dagens samfunn blir stadig sykere, mer stressa og får mindre energi? Er det slik du vil leve livet ditt? Med enkle grep kan du starte på det som vil bli en ny hverdag; fylt med energi, overskudd og glede. Bygg opp din grunnmur i dag med disse 5 tingene som gjør at du kan ta forbedre helsen din!

Hva er Grunnmuren og hva gjør den?

doTERRAs Grunnmur er den enkleste og mest effektive måten å bygge opp kroppen og helsen din på. Konseptet inneholder alt du trenger for å få en god søvnkvalitet, stresse ned, endelig få orden på tarmen og fordøyelsen, samt mer energi i hverdagen!

Jeg vet at det er vanskelig å sette seg inn hva som er bra og hva som er mindre bra for kroppen din, spesielt når vi får så mange forskjellige og selvmotsigende beskjeder. Jeg måtte lærer meg å lese forskning, og ikke den type forskning som blir «bestilt» og betalt av den produsenten som vil tjene på et positivt forskningsresultat. 

Nei, den skikkelige i-dybden-forskning, uavhengige studier og en gode dose sunn fornuft. Ja, det har tatt tid. Jeg brukt flere år, og noen ganger har sett bort i fra en ting, for så å komme tilbake til den flere år senere fordi jeg ble villedet av forskningen (som viste seg å ikke være sann, men noen mennesker som var redde for å tape ansikt). 

Mye prøving og feiling har jeg også gjort, med utbrenthet, diabetes, cøliaki, ADHD osv. Jeg vet av erfaring hva jeg snakker om, og selv om det er viktig å huske på at vi alle er forskjellige, så har vi noen fysiologiske fellestrekk – og det skal vi se på i doTERRAs Grunnmur for din helse. 

Ikke doTERRA-medlem? Kom i gang med din grunnmur i dag, du også!
Bestill Daily Habits pakken fra doTERRA

Hvorfor trenger du grunnmuren til doTERRA?

Akkurat som et hus kan ikke kroppen din fungere uten en solid og god grunnmur. Dersom det er feil og mangler i fundamentet til huset, vil det mest sannsynlig kollapse på et tidspunkt. Dette gjelder også kroppen din. Kanskje har du vært der allerede, det har jeg, Det er kjipt med en kropp som ikke virker. En kropp som er syk eller som er helt utbrent. Du treffer veggen til slutt. Og venner og familier synes det er rart fordi du var jo «helt fin i går». De viser forståelse i starten for du har jo tross alt hatt en del å tenke på i det siste, og de prøver å avlaste deg så godt de kan. En stund. 

Men ettersom tiden går, skifter forståelsen til noe som noen ganger kan føles som et krav: nå må du ta deg sammen! For hvis den første reaksjonen er forståelse for at du etter mye stress, f.eks. på jobb, trengte å hvile, så vil det oppstå forvirring og kanskje fortvilelse for at du ikke har blitt bedre etter å hvilt deg i flere uker. 

Omgivelsene dine vil gjerne ha deg på føttene igjen, de vil ha «den gamle deg» tilbake, men ofte er det den «den gamle deg» som hadde en adferd som gjorde deg syk. Kanskje sa du alltid «ja» når du burde si «nei», kanskje satt du ikke av nok tid til deg selv eller til å ta vare på kroppen din. Hvis du skal bli frisk og unngå å slite deg ut igjen, må du forandre deg på et eller annet plan. 

Jeg måtte gå et par runder med meg selv før jeg fant ut det som fungerte for meg og min kropp, og det var en kombinasjon av å forstå hvordan kroppen fungerte og hva den trengte, i tillegg til hva jeg som person trengt og hvordan jeg fungerte emosjonelt. I tillegg til enkle yogaøvelser, rolige gåturer og frisk luft, satt jeg meg inn i den fysiske kroppens behov.

Grunnmuren består av

 1. Pb assist – Probiotikia og prebiotika.
  PB Assist+ er doTerra’s egenutviklede formel med probiotika og prebiotika, som består av seks ulike bakteriestammer i en unik kapsel med dobbelt vegg, som støtter sunn fordøyelsesfunksjon og immunitet. Ta 1 hver dag, eller hvis du har spesielt behov øk til to for dagen. Styrker tarm og fordøyelse.

Lesetips: Hva er probiotika?

2) DDR prime – immunforsvar, sunn cellehelse og energi.
Ta en kapsel om morgen, hvis du har spesielt behov øk til en til tidlig på formiddag. (Dette er de norske anbefalingene, men i følge doTERRA og resten av verden skal du ta 2 softgels hver dag. Hvorfor gjøre noe halvveis? Heia Norge!)

Alle celler trenger energi (metabolsk energi) i tillegg til beskyttelse. De trenger altså en immunitet respons fra cellene, slik at de kan stå i mot de forskjellige patogenene, altså ting som forårsaker sykdommer, vanligvis bakterier og virus. Cellene våre trenger også noe som vi veldig ofte overser hos oss selv, nemlig evnen til å være motstandsdyktig. 

3) Serenity Softgels – Kvalitetssøvn.
doTERRA Serenity Restful Complex er en unik kombinasjon av lavendel essensiell olje og naturlige planteekstrakter i en vegetarisk softgel for å hjelpe deg med å få den forfriskende søvnen du trenger uten å la deg føle deg groggy og søvnig dagen etter. *

doTERRA Serenity Restful Complex kombinerer det velutforskede, avslappende fordeler med lavendel essensiell olje og L-Theanine sammen med sitronmelisse (Melissa) pasjonsblomst og kamille for å forsiktig fremme avslapning og søvn. *

4) doTERRA xEO Mega – Omega 3
doTERRA xEO Mega Essential Oil Omega Complex er en unik formel av CPTG Certified Pure Therapeutic Grade ® essensielle oljer og en egenutviklet blanding av marine og landbaserte omega fettsyrer. Omega-fettsyrer hjelper til med å støtte ledd-, hjerte- og hjernehelse og støtte sunn sunn funksjon. *

En porsjon xEO Mega ®gir 900 milligram rene, mikrofiltrerte marine lipider med 300 mg EPA, 300 mg DHA og 70 mg andre omega-3er. I tillegg til dette er 200 mg plantebasert, omega-3 rik Echium frøolje, sammen med 50 mg granateplefrøolje.

5) Eteriske oljer – Støtter alle prosessene i kroppen
Balance, Sitron, Copaiba, Peppermint, Frankincense, Wild Orange (Vill appelsin), Lavendel, On Guard, og ZenGest er basen av eteriske oljer som du burde ha i huset. De fleste av disse bruker jeg daglig:

Sitron eterisk olje: renser og oppløfter. Ha en dråpe i drikkevannet ditt hver morgen. Gir en god smak og renser kroppen.

Lavendel eterisk olje – fremmer ro og avslapping. Bruk på kvelden før leggetid, eller i løpet av dagen ved stress eller urolige følelser. I tillegg til de beroligende aromatiske egenskapene, kan lavendelolje også bidra til å lette følelser av spenning når den brukes internt. *

Copaiba eterisk olje – Roer nerversystemet.
Du har garantert hørt om cannabis, men har du hørt om Copaiba? Disse to har en fellesnevner, de inneholder begge cannabinoider, kjemiske komponenter som kan påvirke hvordan vi har det. Til nå er det oppdaget over 100 forskjellige. Copaiba inneholder cannabinoiden Beta-CaryoPhyllene som har kraftfulle egenskaper men uten å påvirke sentralnervesystem og hjernen slik som andre cannabinoider kan gjøre.

Frankincense eterisk olje – fremmer cellefornyelse, roer ned og jorder deg. Ta en dråpe under tungen hver dag. Forskning antyder at essensiell olje fra Frankincense støtter en sunn immunrespons, fremmer generell hudhelse og støtter en sunn inflammatorisk respons i hudceller. *

Lesetips: Studier og forskning på Frankincense eterisk olje

Balance eterisk oljeblanding doTERRA  jording. Roer, balanserer og sentrerer. Hver morgen påfører jeg doTERRAs Balance under beinan for å starte dagen best mulig. Den gir en enrom følelse av ro og jording, og ungene mine liker også kjempegodt! Fin å bruke på kvelden også for å roe seg ned.

On Guard eterisk oljeblanding doTERRA – En av dōTERRAs mest populære blandinger. On Guard støtter immunforsvarets naturlige funksjoner og er fint å ta internt ved sessongbaserte trussler da den beskytter og styrker kroppen, samt støtter kroppens naturlige antioksidantbeskyttelse.

ZenGest eterisk oljeblanding doTERRA– støtter mage og fordøyelse. Fin å bruke ved oppblåsthet, urolig mage eller reisesyke. Styrker kroppen, og kan også hjelpe hvis du har spist for mye. Denne har jeg alltid med meg i vesken slik at jeg kan ta en dråpe under tungen ved nødvendighet.

*** Vit at jeg må være veldig vage i mine uttalelser om hva disse eteriske oljene faktisk har å tilby, men gjør gjerne dine egne søk i bøker og på nettet (men vær kildekritisk). ***

Slik kommer du i gang med Grunnmuren

Disse behovene for du dekket av innholdet i Grunnmuren, kalt Daily Habits pakken fra doTERRA. I tillegg må du legge til xEO Mega, doTERRAs eget omga-3 tilskudd og/eller serenity softgels. Er du doTERRA-medlem, kan du bestille den selv gjennom din brukerkonto (bare søk på Daily Habits når du har logget deg inn).


Pakken består av: 

 • DDR Prime Softgels
 • PB Assist+ Probiotika
 • On Guard Tannkrem
 • Deep Blue Rub
 • Frankincense Eterisk Olje 5ml
 • Lavendel Eterisk Olje 5ml
 • Sitron Eterisk Olje 5ml
 • On Guard Eterisk Olje 5ml
 • DigestZen Eterisk Olje 5ml
 • Balance Eterisk Olje 5ml
 • Hefte om doTERRAS produkter på norsk

Er du klar til å starte? Slik bestiller du Daily Habits pakken – din grunnmur for bedre helse

Føler du at Grunnmuren er overveldende?

Det er ikke så avansert, jeg lover, jeg har kun tatt frem det som jeg mener er vesentlig for deg å forstå (om du er interessert), og delt det opp i mindre deler og med forståelige overskrifter. Poenget er å opprette sunne, daglige vaner. Små håndterbare «oppgaver» som jeg har troen på at du kan gjøre – hver dag. 

Du må gjerne begynne på et punkt først, under grunnmuren, f.eks. PB Assist+ / Probiotika, og sakte, men sikkert legge til de andre elementene etterhvert. Jeg vil være der med deg, for hvert steg, kun en e-post unna!

Alt henger sammen

Alt henger sammen. Søvn, stress, energi, immunforsvar, fordøyelsen. Det kan du bare være sikker på! Derfor jobber vi i Grunnmuren med alle disse tingene da de alle påvirker hverandre. 

For de som er medlemmer i doTERRA og mitt team, har jeg delt Grunnmuren inn i flere kategorier, slik at de kan se hva de trenger, men den første kategorien, Grunnlaget, er den vi alle trenger. Den utfyllende infoen ligger i medlemsportalen / appen vår.

Grunnlaget – Små steg hver dag som skaper varig endring

 • PB Assist + —-> Pro,- og prebiotika
 • DDR Prime —-> Immunforsvar, sunn cellehelse og energi
 • Serenity Softgels —> Kvalitetssøvn
 • XE Omega —-> Omega 3

Når man har fått orden på dette, kan man fortsette videre. Jeg anbefaler deg doTERRAs Bonusprogram (LRP) da dette vil gi deg mest mulig tilbake (og hvem liker ikke gratis produkter??)

Les mer: Slik får du masse gratisvarer fra doTERRAs Bonusprogram

* Disse uttalelsene er ikke evaluert av Food and Drug Administration. Dette produktet er ikke ment for å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom.

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.