Neroli Eterisk olje

eteriske oljer Sep 24, 2020

Neroli – Oljen for intimitet og partnerskap


Norsk navn: Neroli
Plante: 
Sitrus x aurantium
Plantedel: Blomst
Land: Egypt
Utvinningsmetode: Dampdestillert
Aromatisk beskrivelse: Søt, blomster, sitrusaktig, frisk
Hovedkomponenter: Linalool, linalyl, acetat, limonen
Kan brukes: Aromatisk, Topisk
Hudsensitivitet: Trenger ikke blandes ut
Fotosensitiv: Nei

PRODUKTBESKRIVELSE
Neroli er en sjelden og dyrebar olje. Neroli er nyttig i tider med stress, engstelse eller motløshet, og tilbyr følelsesmessig beroligende fordeler.

Den søte, sitrus- og blomsterduften av Neroli-olje er dampdestillert fra blomstene til det bitre appelsintreet (Citrus x aurantium), også kjent som Sevilla-appelsinen.

Det kan komme som en overraskelse å høre at forskjellige essensielle oljer kan fås fra samme plante. For eksempel er doTERRAs Neroli dampdestillert fra de delikate blomstene til det bitre appelsintreet, mens Petitgrain essensiell olje kommer fra bladene og kvistene. Enda mer, bitter appelsin eterisk olje kan fås fra fruktskallet! Hvem visste at ett tre kunne produsere så mange essensielle oljer?

Som med de fleste blomsteroljer er timing viktig når du arbeider med blomstene. Appelsinblomster mister raskt oljen etter at de er plukket, og må dampdestilleres så snart som mulig for å produsere høyest mulig kvalitet og mengde olje.

I likhet med Rose, Jasmine og Melissa er Neroli-olje en svært dyrebar blomsterolje på grunn av høyt arbeidskraft og lavt utbytte. Hver lille hvite neroli-blomst må håndplukkes til riktig tidspunkt i blomstringssyklusen og dampdestilleres raskt for å trekke ut essensiell olje. Det tar 40 pund nyplukkede blomster å lage en 15 ml flaske ren Neroli essensiell olje – eller over 200 kilo blomster for å destillere fem flasker med oljen! 

PRIMÆRFORDELER

 • Skaper en oppløftende atmosfære
 • Kan bidra til å redusere følelser av angst
 • Beroliger huden
 • Hjelper deg til avslapning

BRUK

 • Kombiner essensielle oljer fra Neroli, Lavendel, Ylang Ylang og Marjoram for en avslappende og aromatisk massasjeopplevelse 8.
 • Før enhver stor begivenhet, hold huden din så fin som mulig ved å påføre Neroli direkte på huden før du bruker fuktighetskrem for å redusere utseendet på flekker. Du kan også bruke den hele dagen etter behov.
 • Påfør Neroli olje topisk for å berolige huden.
 • Påfør pulsepunkter i løpet av dagen for å øke humøret.
 • Bruk essensiell olje fra Neroli når du føler deg engstelige eller opprørt.
 • Bruk Neroli Touch som en del av en beroligende fotmassasje på slutten av en lang dag
 • Påfør pulspunktene på håndledd, nakke eller på siden av pannen for å løfte humøret ditt og nyte den søte sitrusholdige duften.
 • Emosjonelt bruk:
  Aromatisk: Inhalere fra flaske, ha i diffuser, eller gni noen dråper i håndflatene og inhalere.
  Topisk: Påfør 1-3 dråper over hjertet, sakral-chakraet (nedre del av magen), halsen eller bak ørene. 
  Internt: Ta 1-2 dråper under tungen, i en kapsel, eller i vann.

AROMAEN AV NEROLI PASSER GODT MED
Neroli kan brukes som en parfyme for å oppmuntre til kreativitet og selvuttrykk. Det oppmuntrer også følelser av kjærlighet og romantikk. I likhet med Rose regnes Neroli av seg selv som en komplett og balansert duft. Det blander seg også godt med andre oljer, inkludert blomster-, tre- og sitrusoljer.  

KJEMIEN TIL NEROLI
Linalool og linalylacetat er kjemiske komponenter i neroli, noe som gjør det høyt i monoterpener kjent for sine beroligende og rensende egenskaper. Eksperimentell forskning har vist at spesielt linaloolool kan ha en avslappende aroma 1-2 . I tillegg har den søte, blomsteraromaen av neroli essensiell olje vist seg å skape en følelse av ro 3-4 . Denne spesielle egenskapen er grunnen til at neroli var en av oljene som ble valgt for å være en del av doTERRAs Adaptiv Calming Blend . Så hvis du trenger å slappe av, smør neroli på håndflatene og ta tre dype innpust for å roe den ned.

Det er eksperimentell forskning som antyder at limonen kan være beroligende for huden, og når den påføres topisk, kan den bidra til å holde huden frisk.5-7 . Trenger du en rask, enkel måte å bidra til å pleie huden på? Bare bruk Neroli Touch før du smører deg med fuktighetskrem.

EMOSJONELL BETYDNING
Neroli er en samlende og stabiliserende olje. Den er spesielt til hjelp for å roe plagede hjerter i relasjonelle konflikter.

Neroli lærer oss at et partnerskap blomstrer når vi lærer oss å tilpasse oss hverandre, samarbeide, vise toleranse og vennlighet, samt når vi jobber med vedlikehold av forholdet.

For å få tilgang på resten av den emosjonelle delen, kan du bli medlem i doTERRA & få tilgang på biblioteket til Essensiell Livsstil:

NEGATIVE FØLELSER
Motstridende, urolig, utålmodig, biter, frustrert, usympatisk, illojal, uten lidenskap, seksuell hemning, reservert, uvennlig, stagnert, skylder på, har lyst til å rømme.

POSITIVE EGENSKAPER
Tålmodig, empatisk, snill, tolerant, trofast, rolig, intim, seksuelt begjær, fleksibel, samarbeidende, forpliktet.

PASSER SAMMEN MED FØLGENDE OLJER FOR DET EMOSJONELLE
Geranium, Jasmine, Cinnamon (Kanel), doTERRAs Whisper, Marjoram, Spikenard, doTERRAs ClaryCalm, Davana. 

* Disse uttalelsene er ikke evaluert av FDA (Food and Drug Administration). Dette produktet er ikke ment for å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom.

 KILDEHENVISNING

 1. VM Linck et al., “Inhaled linalool-induced sedation inmice,” Phytomedicine Int. J. Phytother. Phytopharm., Vol. 16, nei. 4, s. 303–307, april 2009. [
 2. K. Kuroda et al., «Beroligende effekter av jasminte-lukt og (R) – (-) – linalool, en av dens viktigste luktkomponenter, på autonom nerveaktivitet og humørsituasjoner,» Eur. J. Appl. Physiol., Vol. 95, nr. 2–3, s. 107–114, oktober 2005.
 3. Moslemi, Farhad, et al. «Citrus Aurantium Aroma for Angst hos pasienter med akutt koronarsyndrom: En dobbeltblind placebokontrollert prøve.» Journal of Alternative and Complementary Medicine (New York, NY), US National Library of Medicine, august 2019.
 4. Dosoky, Noura S og William N Setzer. “Biologiske aktiviteter og sikkerhet for sitrus spp. Essensielle oljer.» International journal of molecular sciences vol. 19,7 1966. 5. juli 2018.
 5. K. Cal, S. Janicki og M. Sznitowska, «In vitro-studier om penetrering av terpener fra transdermale systemer av matriser gjennom menneskelig hud,» Int. J. Pharm., Vol. 224, nr. 1–2, s. 81–88, aug. 2001.
 6. d’Alessio, PA, Mirshahi, M., Bisson, J.-F. & Bene, MC Hudreparasjonsegenskaper av d-Limonen og perillylalkohol i murine modeller. Anti-Inflamm. Anti-allergi agenter Med. Chem. 13, 29–35 (2014).
 7. R. de Cássia da Silveira e Sá, LN Andrade, og DP de Sousa, “En gjennomgang av anti-inflammatorisk aktivitet av monoterpener,” Mol. Basel Switz., Vol. 18, nei. 1, s. 1227–1254, 2013.
 8. Kim, C. Kim, K. Seong, M.-H. Hur, HM Lim og MS Lee, «Essensiell oljeinnånding på blodtrykk og spyttkortisolnivåer i prehypertensive og hypertensive personer,» Evid.-basert komplement. Altern. Med. ECAM, vol. 2012, 2012.

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan nÄr som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.