5 viktige grunner til hvorfor velge doTERRA og de populĂŠre eteriske oljene

eteriske oljer Mar 24, 2021

Leter du etter eteriske oljer av høy kvalitet, vil du finne doTERRA som en av de høyeste på listen. Men hvorfor bør du velge doterra? Det er i hovedsak 5 grunner til du bør velge doTERRA. dƍTERRA ble startet i 2008 med den visjon om å tilby 100% rene eteriske oljer til verden med bærekraftig og etisk drift. Selskapet er gjeldsfritt, de har ingen investorer og har en årlig revenue på 1 milliard dollar. 

Det finnes utallige grunner til å velge dƍTERRAs eteriske oljer fremfor andre merker, men la meg gi deg de seks viktigste grunnene:

Kvalitet: Å velge doterra er å velge kvalitet

Det finnes ingen produsent av eteriske oljer i verden som er mer transparent på kvalitetssikring enn hva dƍTERRA er. Dette markedet er ikke regulert når det gjelder kvalitet så det finnes dessverre mye juks blandt mange produsenter.

Når du har bestemt deg for å velge doTERRA, velger du essensielle oljer som er forsiktig og nøye destillert fra planter som har blitt tålmodig høstet i det perfekte øyeblikk av erfarne produsenter fra hele verden for ideell ekstraktsammensetning og effektivitet. Måten de eteriske oljene blir destillert på, har mye å si for kvaliteten. Varme og forurensing fra eksterne kilder er to ting som ofte endrer oljenes kjemiske struktur, noe som fører til mindre effektivitet og i verste fall at din olje inneholder giftstoffer.

Hver dƍTERRA essensiell olje blir også nøye og grundig testet med den strenge CPTG Certified Pure Therapeutic Grade® kvalitetsprotokollen. Erfarne essensielle oljebrukere vil umiddelbart anerkjenne den overlegen kvalitetsstandarden for naturlig, rent, effektiv terapeutisk klasse dƍTERRA essensielle oljer. Jeg kommer tilbake til dette om litt.

Kunsten å lage eteriske oljer

Det er en vitenskap å destillere essensielle oljer, men det er også en kunst. Destilatørene stoler ikke bare på mange års erfaring, men bruker også moderne teknologi og teknikker.

Den vanligste metoden for utvinning av essensielle oljer er en lavvarmet dampdestillasjonsprosess. I denne prosessen sirkuleres trykksatt damp gjennom plantemateriale. De essensielle oljene frigjøres fra anlegget og transporteres bort av dampen. Når dampen avkjøles, separeres vannet og oljene naturlig og oljen oppsamles. For å sikre olje av høyeste kvalitet med riktig kjemisk sammensetning, må temperatur og trykk overvåkes nøye. For lite varme eller trykk og oljen vil ikke slippe ut; for mye, og oljens sammensetning og styrke vil bli påvirket.

Dampdestillasjon

Steamdestillasjon er den vanligste måten å trekke ut aromatiske forbindelser (essensiell olje) fra en plante. Under dampdestillasjonsprosessen går damp gjennom plantematerialet. Kombinasjonen av oppvarmet damp og forsiktig trykk fører til at essensiell olje frigjøres fra mikroskopiske beskyttende sekker. Når dampblandingen strømmer gjennom en kondensator og avkjøler, gir den et lag med olje og et lag med vann. Den essensielle oljen stiger til toppen og separeres fra hydrosolen (floral vann) og oppsamles.

Mange lurer på forskjellen mellom den første destillasjonen i forhold til fullstendig destillasjon. Temperaturen for dampdestillasjon er vanligvis mellom 60-100 grader Celsius. Siden ulike planter krever forskjellige trykk, tider og temperaturer, ved å bruke denne destillasjonsmetoden, gjøres det mulig å justere temperaturen basert på plantetypen, noe som gjør den til en svært effektiv og presis måte å oppnå de reneste forbindelsene.

Prosessen med å dampdestilliere eterisk olje

Kaldpressing

I motsetning til dampdestillasjon, bruker ikke utpressing, noen ganger referert til som «kaldpressing», varme. I denne prosessen blir olje ekstrahert fra produktet under mekanisk trykk. doTERRA bruker kaldpressing for å trekke ut alle sine sitrusoljer, som vill appelsin, sitron, lime, bergamot og grapefrukt fra skallen.

Riktig destillasjon krever en vurdering av det unike trykket, temperatur, tid og høstepraksis, som hver kan være så forskjellige som plantene selv. En dårlig destillasjonsprosess kan forandre eller ødelegge nødvendige aromatiske forbindelser som inneholder essensielle oljer, og etterlate et stoff som er langt forskjellig fra det tiltenkte målet og noe som ikke ville bli brukt til å støtte helse og velvære. Av denne grunn dedikerer de beste destillasjonshandlerne deres innsats og arbeider bare med noen få utvalgte planter. Denne fokuserte innsatsen utvikler riktig kunnskap og erfaring, og bidrar til å sikre samsvar mellom oljekjemien i planten og dens destillerte form.

Prosessen med å kaldpresse en eterisk olje.

Opplæring

Dersom du kjøper eteriske oljer i butikk eller nettbutikk har du ikke mulighet til å få opplæring og svar på dine spørsmål. Når du bestemmer deg for å velge doTERRA og bli medlem, skal du være sikker på at du også får opplæring i hvordan bruke eteriske oljer på en trygg og effektiv måte. Vil du nyte godt av erfaringen til meg og mitt team, kan du bruke linken lengre ned på siden for å bestille oljer. 

Blir du doTERRA medlem i mitt team, får du FULL OPPLÆRING. Jeg forstår at noen lærer på forskjellige måter og i forskjellig tempo,- og det er helt ok! Det er mange andre grunner til at du bør bli doTERRA medlem, men hele forskjellen i din opplevelse ligger i opplæringen. Ja, dersom du får opplæring, og det gjør du i mitt team: Essensiell Livsstil.

Lesetips: Derfor bør du bli medlem i doTERRA (og Essensiell Livsstil)

Bærekraft: Å velge doTERRA betyr å velge bærekraft!

doTERRA følger strenge krav til bærekraftig produksjon og høstingsprosesser. De velger å høste fra det opprinnelige klimaet og miljøet hvor plantene som oljene utvinnes fra vokser.

De velger å høste fra det opprinnelige klimaet og miljøet hvor plantene som oljene utvinnes fra vokser. På denne måten bevares oljenes egenskaper på best mulig måte, i tillegg til at det støttes opp om en bærekraftig utvikling for lokalmiljøet hvor plantene vokser. For eksempel høstes Lavendel i Frankrike og Bulgaria, Sitron i Italia, Eukalyptus i Australia, Vetiver på Haiti og Sitrongress i India.

Når en plante eller et tre som produserer en viss type olje blir lav i bestanddel, stopper doTERRA opp produksjonen av den oljen til det er forsvarlig å fortsette – selv om det også betyr stopp av salget for en periode. Naturen kommer først. På denne måten kan man drive forsvarlig produksjon samtidig som man sikrer seg plantebestanddeler for fremtiden.

Co-Impact Sourcing

To tredjedeler av områdene hvor oljene utvinnes fra er utviklingsland. doTERRA sørger for å gi tilbake til lokalsamfunnene som fremstiller disse magiske oljene for oss. Ofte blir menneskene som jobber med disse verdifulle ressursene utnyttet og sitter igjen med en brøkdel av hva de fortjener. doTERRA sørger for rettferdige lønninger, gode jobbforhold, bærekraftige og langvarige avtaler i tillegg til at de forener samfunnene og oppfordrer til samarbeid fremfor splittelse og konkurranse. doTERRA inkluderer mennesker i selskapet sitt, og skaper et samfunn på tvers av nasjoner og landegrenser. 

Når du bestemmer deg for å velge doTERRA, velger du også å støtte små samfunn i å bygge opp sine egne arbeidsplasser.

Renhet og testing med CPTG

De er de reneste på markedet og går gjennom opptil 10 forskjellige kvalitetstester før de ferdigstilles for salg: både hos destilleriet, hos doTERRA internt, men også hos en uavhengig tredjepart. På denne måten kan ikke testresultatet endres. Alle testene blir lagt ut offentlig.

doTERRA gjør altså egen testing også, men det er alltid en tredje part som tester oljene i tillegg for å unngå inhabilitet. Desverre finnes det mange som blander ut eteriske oljer for profitt og dette kan være skadelig for deg. Ta aldri oljer internt som ikke er fra doTERRA! doTERRAs standard er blitt så høy at andre eteriske olje selskap har begynt å si at deres oljer har «doTERRA kvalitet», som vi vet at de ikke har.

Når man skal bruke eteriske oljer i hverdagen er det viktig å velge oljer av høy kvalitet som er 100% rene. Derfor lagde doTERRA CPTG testingen.

CPTG, Certified Pure Therapeutic Grade 

dƍTERRA sin egen standard for renhet, CPTG, sikrer at oljene er 100% rene, fri for fyllstoffer og forurensing som sprøytemidler og tungmetaller. Hver batch går gjennom kjemiske analyser for å sikre at oljen har riktig kjemisk profil. Hver flaske har et batch nummer som du kan slå opp online for testresultater. Kvaliteten til doTERRA verifiseres også hos 3-part, via APRC, aromatic plant research center.  Med CPTG er dƍTERRA markedsledende på kvalitetssikring. Dette er ekstremt viktig for brukere som skal bruke oljer topisk og Internt.

CPTG® Prosessen

CPTG-testing starter umiddelbart etter destillasjon med hver olje som blir vurdert for sin kjemiske sammensetning. En annen testrunde utføres på vårt produksjonsanlegg for å sikre at det som ble destillert og testet, er den samme essensielle oljen som ble mottatt. En tredje gjennomgang av kjemi av oljen utføres i en trefaseprosedyre da oljene pakkes inn i flasker vi bruker som forbrukere. Hver av disse testene bekrefter at den essensielle oljen er fri for forurensninger og uventede endringer under produksjonen.

CPTG Certified Pure Therapeutic Grade kvalitetsprotokoll inneholder følgende tester:

  • Organoleptisk testing
  • Mikrobiell testing
  • Gasskromatografi
  • Massespektrometri Fourier Transform Infrarødspektroskopi (FTIR)
  • Chiralitetstesting
  • Isotopanalyse
  • Tungmetalltesting

Lesetips: Slik tester doTERRA sin eteriske oljer (engelsk)

Vil du teste din egen doTERRA olje?

doTERRA er det eneste eteriske olje selskapet som legger ut alle sine tester offentlig. Dette betyr at du kan sjekke testresultatene på akkurat den flasken med doTERRA olje du har i handen. Gå til databasen og legg inn nummeret du finner under din doTERRA flaske for å få opp resultatet. Dette er en tjeneste som du kun får når du har bestemt deg for å velge doTERRA.

Vil du teste din egen eteriske olje? Her kan du teste oljen din hos doTERRA

Er doTERRAs eteriske oljer økologiske?

Nei, doTERRAs eteriske oljer er ikke økologisk. Oljene er gradert HØYERE enn økologisk gradering i en egen kategori som heter Certified Pure Therapeutic Grade (CPTG). Denne graderingen betyr at oljene er garantert uten fyllstoffer, kunstige ingredienser, syntetiske kjemiske stoffer og noen som helst form for forurensning.

Mange tror at dersom oljene er merker organisk, økologisk, terapeutisk eller 100% ren – så er de trygg å bruke, men det er de ikke. En eterisk olje som er økologisk trenger bare å ha 95% økologisk innhold, den er som regel fortynnet med en bærerolje (den vil fortsatt merkes som som 100% ren) og plantene og frukten den kommer i fra trenger ikke nødvendigvis gi deg en terapeutisk effekten annet enn at den lukter godt. Dersom du bestemmer deg for å velge doTERRAs eteriske oljer, kan du være sikker på at de har effekt.

Jeg har skrevet et innlegg om det her: Derfor er ikke doTERRAs eteriske oljer merket økologisk

Er det verdt å velge doterra?

Dersom du synes at eteriske oljer fra doTERRA er dyrt etter å ha lest dette, så er det nok ikke for deg. Alt er relativt. En flaske sitron olje koster ca 150kr, det samme gjør en appelsin olje og en lime olje. Lavendel koster 240 kr og Peppermint 250, mens en Balance koster 250 kr. Er det dyrt for å få bedre helse?

Hvor mye penger bruker du på å kjøpe en take away kaffe? Eller en øl på byen? Hva kostet den nye buksa du nettopp kjøpte deg? Hva du bruker dine penger på er jo opp til deg. Så klart fins det noen oljer som faktisk er dyrere, men det betyr ikke at de er dyr i pris ift hva du får. Prisen er satt ut i fra hva det koster å lage den. En rose olje er en av de dyreste oljene i verden, men det tar ca 10 000 roser for å lage en 5ml flaske. Du kan jo regne på det selv.

Så svaret er: JA! Å velge doTERRA og deres eteriske oljer har faktisk forandret livet mitt! Som en foredragsholder en gang sa: Kan jeg få et Hallelujah på en tirsdag? Det er absolutt verdt å velge doTERRA!

MEN dersom du ikke er overbevist, så er det OK. Eteriske oljer er ikke for alle. Er du der i mot klar for å komme i gang, så gleder jeg meg til å ta i mot deg.

Klar til å komme i gang med doTERRA eteriske oljer? Slik kommer du i gang med eteriske oljer

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan nÄr som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.