Slik får du tilbake energien og den sunne livsstilen du alltid har ønsket deg

eteriske oljer helseoglivsstil Feb 19, 2021

Skulle du ønske du kunne få mer energi og overskudd? At du kunne kjenne litt på hvordan det er å få energi og motivasjon fra tid til annen, ikke bare ligge på sofaen i et desperat forsøk på å hente deg inn? Eller kanskje et sterkere immunforsvar står på ønskelisten? Da bør du fortsette å lese!

Celler er grunnlaget for alle levende ting. Deres vekst, replikering og død gir informasjon om funksjonen til alle kroppens systemer.

Når vi blir eldre, vil cellefunksjonen gradvis blir mer og mer sårbar, og denne prosessen kan fremskyndes av dårlig ernæring, mangel på trening, stress, eksponering for giftstoffer og andre livsstils vaner. Når cellefunksjonen er sårbar, endres den normale prosessen med vekst og regenerering, noe som påvirker alle normale og sunne prosesser negativt. Vi får mindre energi, dårligere immunforsvar og helsen blir dårligere generelt sett.

doTERRA ville lage en beskyttende sekvens for DNAet, og i de tilfellene der DNAet var for skadet til å bli reparert, ønsket de noe som kunne indusere apoptose (sette i gang tidlige celledød). De vet nemlig at eteriske oljer kan se forskjell på friske og syke celler. 

Slik ble DDR Prime Softgels skapt.

Hva er DDR Prime Softgels?

DDR Prime står for Damage DNA Repair, altså Skadet DNA Reperasjon. DDR Prime Softgels er doTERRAs blanding av essensielle oljer som er satt sammen for å støtte cellulær helse, cellefunksjon og cellefornyelse. Med andre ord: dens hensikt er å reparere DNAet vårt.

3 viktige ting å forstå om eteriske oljer

 1. Eteriske oljer er biologisk aktiv, det vil si at de har gunstige bivirkninger på levende materier. Det kan være kroppens celler blant flere ting, og dette er bevist. Når vi bruker eteriske oljer, er det mange av oss som har fysiske opplevelser i kroppen, eller som kjenner det emosjonelt ved at humøret forandres. Nå finnes det altså forskning som forteller oss om hvorfor vi har disse opplevelsene, når du bruker eteriske oljer som er 100% rene, slik doTERRAs oljer er.
 2. Eteriske oljer er altså aktiv, men ikke bare på overflaten av cellen. Den er også aktiv der hvor cellen reagerer med oljen. Det finnes spesifikke cellemål assosiert med spesifikke eteriske oljer og den aktivitet som skjer der. Dette er veldig viktig fordi det betyr at en eterisk olje kan ha flere spesifikke funksjoner. I tillegg vet vi også hvordan de reagerer med de forskjellige cellen i kroppen. 
 3. Eteriske oljer er selektive. Det er gjort utrolige mye forskning på hvordan eteriske oljer kan «se» forskjell på en celle og hvordan funksjon den cellen har utifra din helsetilstand. 

  Ta Lemongrass (Sitrongress) som et eksempel. Den hjelper til med å beskyttet DNAet, men den hjelper også cellen til tidlige celledød. Lemongrass går inn i kroppen og cellene, og ser at «ok dette er en celle jeg kan beskytte, jeg kan reparere dette DNAet». Men den kan også se forskjell på om en celle er så ødelagt fordi det har gått for lang tid. Da beslutter den eteriske oljen at den cellen må dø, og induserer det vi kaller apoptose, også kjent som tidlig celledød. 

Cellene dine avgjør om du kan få mer energi og overskudd

Alle celler trenger 3 primære ting: metabolsk energi, beskyttelse og motstandsdyktighet.

Metabolismen inni cellen avgjør hvordan cellen produserer energi, og på hvilken måte cellen gjør denne energien tilgjengelig for kroppen. Det avgjør hvor mye energi du har tilgjengelig, noe som er en veldig viktig og kritisk faktor.

En annen ting celler trenger, er beskyttelse. En immuntitsrespons fra cellene, slik at de kan stå i mot de forskjellige tingene som kan komme til oss fra det som heter patogene mikrober. En mikrobe er en encellet lite vesen som bare er synlig i et mikroskop. Det kan være bakterier, virus eller forskjellige sopparter for å ta noen eksempel. Disse mikroorganismene er det som forårsaker sykdom. Vi trenger en daglig framgangsmåte som gjør at vi forsterker kroppens evnen til beskyttelse og immunitet. Vi vet at eteriske oljer og kosthold er to ting som spesifikt forsterker dette.

Den tredje og viktigste tingen en celle trenger, er noe som vi veldig ofte overser hos oss selv. Jeg snakker om evnen til å være motstandsdyktig. Hvor motstandsdyktig er egentlig dine celler, når miljøet rundt cellene dine hele tiden er i forandring og stadig blir utsatt for nye bakterier? Hvordan utvikler kroppen motstandsdyktighet?

Hvorfor trenger jeg å bruke DDR Prime for å få mer energi og overskudd?

Uansett hvor frisk du er, så har du alltid noe DNA i kroppen din som er skadet. DNAet ditt, altså cellene dine, blir skadet på tre forskjellige måter. Det er tre hovedmåter å skadet DNAet på, selv om det også fins mange andre påvirkningsfaktorer:

 • dårlig ernæring
 • inflammasjon fra stress og oksidatitvt stress (kommer til det) har du betennelser i kroppen? NRUL DDR PRIME!
 • giftstoffer – som regel primer faktoren. ting som kommer utenfra, feks alkohol (som igjen gir inflammsjon), nikotin, giftstoffer fra ting du smører på deg osv. så tenk på det neste gang du smører på den krem med giftstoffer – det skader DNAet ditt. 

Når ditt DNA er skadet, så skjer det en av to ting. 

 1. Ditt DNA blir reparert, DERSOM du har god ernæring eller riktig mengde ernæring.
 2. Celledestruksjon. Når en celle ikke kan repareres, kan kroppen eliminere den spesifikke cellen for å beskytte resten av kroppen. 

Cellen har et varslingssystem som sier i fra til nabocellen når den er skadet. Den sier «hei, jeg trenger å bli reparert! nå er det krise!». Dersom kroppen er i stand til det, vil reparasjonsprosessen gå av seg selv. Hvis cellen ikke blir reparert i løpet av 24 til 48 timer, sender cellen ut et nytt signal som sier «jeg trenger å bli eliminert». Cellen vet at den ikke vil bli reparert, derfor ber den om å bli eliminert for å beskytte resten kroppen.

Kroppen trenger altså en prosess den kan gå gjennom for å reparer skadene og cellene, eller å eliminere DNAet når det har blitt for hardt skadet. Det skjer i kroppen din hele tiden – DNA reperasjon eller tidlig celle død (apoptose).

Så hvordan vet vi eteriske oljer kan forhindre skader på DNA? Vi vet faktisk ikke HVORDAN de gjør det, men vi ser på forskning at eteriske oljer beskytter ditt DNA. Vi ser også at en eterisk olje kan se forskjell på en frisk og en syk celle. Lemongrass er et fint eksempel på dette. Den hjelper med apoptose når DNAet ikke lar seg reparere.

Hvordan jobber de eteriske oljene for at jeg skal få mer energi og overskudd?

De eteriske oljene som er i DDR Prime har tre forskjellige egenskaper, delt inn i 3 forskjellige områder. Noen av oljen skal forhindre skade på DNAet, mens andre oljer skal forhindre oksidativt stress. I tillegg skal noen oljer indusere apoptose, altså sette i gang tidlig celledød. Jeg skal forklare nærmere.

Eteriske oljer kan forhindre DNA-skader

Det sier seg kanskje selv at du vil ikke ha skader på DNAet. Du vil være frisk og ha en kropp som klarer å beskytte seg selv.

Her er det spesielt eteriske olje av Frankincense, Thyme (Timian) og Lemongrass (Sitrongress) som forhindrer skader på ditt DNA.

Enkelte eteriske oljer kan indusere apoptose

Når cellen ikke klarer å reparere seg selv, kan oljene gå inn å destruere den. Det betyr at cellen krymper seg selv, bryter ned kjernen og mitokondriene, og de bittesmå delene som blir igjen av cellen blir spist av noe som heter fagocytter (hvite blodceller). 

Niaouli, en eterisk olje i Melaleuca familien kan hjelpe cellen til tidligere celledør dersom den ikke kan repareres. Lemongrass (Sitrongress) jobber også med å indusere apoptose, i tillegg til å forhindre skader på DNAet.

Eteriske oljer forhindrer oksidativt stress

Den tredje egenskapen eteriske oljer har, er at de forhindrer oksidativt stress: en ubalanse mellom antioksidanter og de frie radikalene i kroppen. Frie radikaler er reaktive forbindelser som påfører celler og vev skader som vi kaller oksidative skader. Oksidativt stress oppstår når det samler seg opp oksidative skader i kroppen. Oksidativt stress kan påvirke utviklingen av en rekker sykdommer og tilstander som kreft, betennelser, magesår, svangerskapsforgiftning, nerveskader, hjertesykdommer, emfysem og aids.

I tillegg er oksidativt stress forbundet med alzheimers, atrhirt, katar, diabetes, cøliaki, kols, ms, parkinson, inflammatorisk tarmsykdom. Eteriske oljer av Wild Orange (Vill appelsin) og Summer Savory støtter en sunn respons på oksidativt stress*. Clove Bud (Nellik) kan også settes i denne kategorien da det er den oljen som har fått påvist høyest nivå av antioksidanter.

Dersom du føler at du ikke trenger å ta antioksidanter, så har du gått glipp av noe! Vi trenger antioksidanter, fordi det forhindrer frie radikaler, som igjen forhindrer oksidativt stress!

Hvilken eteriske oljer inneholder DDR Prime Softgels?

DDR Prime består av forskjellige eteriske oljer som gjør at du kan få mer energi og overskudd, samtidig som de beskytter kroppens celler. Disse er Frankincense, Wild Orange (Vill appelsin), Lemongress (Sitrongress), Thyme (Timian), Summer Savory, Clove (Nellik) og Niaouli eteriske oljer. I studier har disse oljene vist seg å fremme en sunn respons på frie radikaler, samtidig som de støtter en sunn cellulær funksjon. * 

• Frankincense: Fremmer en sunn respons på frie radikaler *
Wild Orange: Støtter en sunn cellulær respons *
Sitrongress: Beskytter mot miljøtrusler *
Timian: Bredspektret aktiviter for å fremme immunitet og cellulær helse *
Summer Savory: Støtter sunn respons på oksidativt stress *
Nellik: Kraftige antioksidantegenskaper *
Niaouli: Støtter cellulær immunitet

 

Kan man lage en DDR Prime kapsel selv?

Ja, det kan du, men det er noen ting å tenke på før du gjør det. Grunnen til at jeg IKKE anbefaler at du lager kapslene selv, er rett og slett fordi du ikke vil få full effekt. Måten du levere oljene til systemet på er nemlig av essensiell betydning. doTERRA har derfor laget sine softgels med noe som heter Lipid assimilation system. Når noe kommer ned i fordøyelseskanalen, er det veldig utfordrende og vanskelig for kroppen å absorbere fett. Noen typer fett kan ikke bli absorbert gjennom fordøyelseskanalen, og det er mange grunner til det, men det er altså slik av natur.

Lipid assimilation system har en evne til å trenge gjennom denne membranen slik at det kommer til lymfesystemet eller at det kommer til sirkulasjonsystemet. uansett så ender oljen opp i sirkulasjonssystemt, hvor de blir separert fra de proteinen som de har vært satt sammen med i prosessen for å komme seg dit de skal, for å kunne gjøre den jobben de skal i kroppen. 

Dette er ganske unikt, for det er ingen andre som har laget noe slikt. denne prosessen er utviklet av doTERRA. 

2 måter å lage DDR Prime Softgels selv

 1. DDR Prime kommer også som en eterisk oljeblanding, og vi er så heldige her i Norge at vi akkurat har fått den godkjent og tilgjengelig for salg. Denne kan du ha i en tom kapsel, gjerne blandet med olivenolje. Sjekk ut mer info om selve DDR Prime oljen på nettsidene til doTERRA:
  DDR Prime eterisk oljeblanding
 2. Du kan faktisk lage din egen DDR Prime Eterisk oljeblanding dersom du har alle de eteriske oljene, men du vet ikke hvor mye eller hvor lite av hver olje du skal bruke. Selve blandingsforholdet i doTERRAs DDR Prime er hemmelig. Det synes du kanskje er rart, men Coca Cola ville jo heller aldri finne på å offentliggjøre sine beste oppskrifter.

  Den andre utfordringen med å lage DDR Prime selv, er å ha de rette eteriske oljene. To av oljene i blandingen, Summer Savory og Niaouli, er nemlig ikke i salg hos doTERRA til vanlig. I 2020 hadde vi heldigvis muligheten til å få tak i disse oljene gjennom doTERRAs bonusprogram (LRP).

  Lesetips: Hva er doTERRAs Bonusprogram?

Trenger vi egentlig å bruke DDR Prime for å få mer energi og overskudd?

DDR Prime står som sagt for Damage DNA Repair, altså Skadet DNA Reperasjon. De eteriske oljene i disse kapslene er satt sammen for å støtte cellulær helse, cellefunksjon og cellefornyelse. Med andre ord: dens hensikt er å reparere DNAet vårt.

Dette er jo det vi alle streber etter. Vi vil ha sunn cellehelse, holde oss frisk og ha et godt immunforsvar. Vi vil at kroppen skal kvitte seg med skadede cellene slik at de ikke duplisere seg. Dersom disse cellene dupliserer seg selv, får vi en kropp full av skadete celler, som fører til enda mer sykdom (som f.eks kreft).

I tillegg ønsker vi å få mer energi og overskudd, noe antioksidanter hjelper til med. Du må spise ganske mye frukt for å få i deg nok antioksidanter, som veldig ofte er sprøyte med diverse miljøgifter, dersom du ikke har råd til å kjøpe bare organisk, miljøgifter som igjen fører til skader på cellene og DNAet. You see my point? 

All sykdom er i bunn og grunn linket til behovet til cellene dine. Dersom du støtter cellene dine, kan du jobbe med kroppen på det vi kaller cellenivå. Dette gjør vi også når vi jobber med energier eller healing. Når du støtter cellene din og bruker eteriske oljer vil det ha stor innvirkning på kroppen din. 

Kosthold og ernæring er altså viktig, men det fins mye forskning som viser at eteriske oljer har egenskapen til å beskytte DNA, og også reversere DNA skader. Gjør det enkelt for deg selv, bruk DDR prime! Du vil få mer energi og overskudd.

Les mer hvordan du kan bygge opp grunnmuren for bedre helse og bestille DDR Prime: Grunnmuren for bedre helse

* Disse uttalelsene er ikke evaluert av Food and Drug Administration. Dette produktet er ikke ment for å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre sykdom.

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.