Celery Seed (Sellerifrø) – Oljen for detoxing (avgifting)

eteriske oljer May 23, 2020

Plante: Apium graveolens
Land: India
Kan brukes: Aromatisk, Topisk, Internt
Hudsensitivitet: Må kanskje blandes ut

PRODUKT BESKRIVELSE
Du har sikkert allerede hørt alt om fordelene med en selleri juice rens, men kjenner du til fordelene med å bruke selleri essensielle oljen? Selleri frø eterisk olje har fordøyelsesfordeler, på samme måte som hva man mener selleri juice rensen gjør. * 

I tillegg til å fremme sunn fordøyelse, støtter Celery Seed olje nervesystemet når det tas internt. * Det er også beroligende for huden. 


Selleri eterisk olje, som er hentet fra selleri-planten, forbedrer fordøyelsen når den tas internt. * Det er beroligende for huden og gir en beroligende massasje etter trening. Selleri ble brukt så tidlig som på 500-tallet av kineserne, og er mye brukt i indiske ayurvedisk praksis i dag. Den har en sammensatt, sterk, søt og krydret aroma.

Sellerien du ser i matbutikken er ikke den delen av selleriplanten som essensiell olje fra selleri kommer fra. Selleriplanten blir opptil tre meter høy og tar to år å bli fullmoden. Når den modnes, produserer den frukt, som er liten og solbrun eller brun i fargen. Frøene, som er der den essensielle oljen kommer fra, finnes i frukten. Limonene, den dominerende bestanddelen i oljen, setter selleri frøolje i samme liga som oljene fra det forfriskende sitrusskallet og nålene fra grantrærne. Beroligende egenskaper for fordøyelsesproblemer er en av de mange fordelene med essensiell olje fra selleri frø. * Eksperimentell forskning antyder at det kan berolige muskler og hjelpe ubehag i ledd når det tas internt.

HVA ER SELLERIFRØ OLJE EGENTLIG?
En stilk av selleri har en svak og nesten ubeskrivelig duft, mens andre deler av planten er kraftig aromatisk. Oljen er damp destillert fra frøet fra den toårige Apium graveolens- planten og har en distinkt kjemisk sammensetning, som gir en søt, jordnær og noe krydret aroma. Enten det brukes aromatisk, topisk eller internt, gir Celery Seed eterisk olje deg et unikt supplement til din sunne livsstil.

Selv om det ofte er assosiert med smakstilsetning i mat i tillegg til å være en av komponentene i den «hellige treenighet» (mirepoix – smaksbasen som brukes i fransk mat), har selleri en eldre og mye mer interessant historie. Historien om selleri bruk av helsemessige fordeler, går tilbake til dens popularitet i matlaging i flere århundrer. Selleri har sin opprinnelse i Middelhavet, spredt over hele Europa, Nord-Afrika og Midtøsten gjennom handelsveiene til de gamle grekere og romere.

Den nevnes mye i greske tekster, spesifikt av Hippokrates, som en hellig urt, og Aulus Cornelius Celsus nevner bruken av sellerifrø til en rekke medisinske og terapeutiske formål i hans romerske leksikon “De Medicina.” Etter hvert som den ble mer populær i europeisk mat på 1700- og 1800-tallet, fortsatte stilken og frøene å brukes til forskjellige fordøyelsesstøttende fordeler. I dag fortsetter selleri å være en del av mange kjøkken verden over, og vitenskapen begynner å oppdage at den essensielle oljen som stammer fra frøene kan ha en rekke helsemessige fordeler.

HVA GJØR SELLERIFRØ OLJE (CELERY SEED) UNIKT?
Cerly Seed eterisk olje består av to primære forbindelser: limonen og beta-selinene. Limonene høres kanskje kjent ut fordi det er opprinnelsen til den rene og lyse aromaen av essensielle oljer med sitron. Selleri frø deler mange av egenskapene som limonrike eteriske oljer generelt gjør:

  1. En energisk aroma
  2. Egenskaper for overflatens rensing
  3. Kan støtte sunt stoffskifte når det tas internt *

Men det er her likhetene slutter. På grunn av tilstedeværelsen av beta-selinene, en forbindelse som ikke finnes i betydelige konsentrasjoner i noen andre limonenholdige eteriske oljer, er Celery Seed ganske unik og en perfekt illustrasjon av kraften i flyktig aromatisk sammensatt synergi. Selv om den har en behagelig, oppløftende aroma som er flott for en rekke aromatiske bruksområder, antyder forskning at det største potensialet til essensiell olje fra sellerifrø stammer fra intern og topisk bruk. Som CPTG-sertifiserte Pure Therapeutic Grade ® olje (doTERRAs oljer) har det vist seg at essensiell olje fra sellerifrø:

  1. Er en kraftig antioksidant 1
  2. Støtter fordøyelsesfunksjon 2
  3. Har overflate- og indre rensegenskaper 3 *

PRIMÆR FORDELER

  • Støtter nervesystemet og fordøyelsessystemene *
  • Kan støtte sunt stoffskifte når det tas internt *
  • Roer kroppen og sinnet
  • Rensing både internt og eksternt *

SLIK BRUKER DU CELERY SEED ETERISK OLJE
Det er mange måter å integrere essensiell olje med sellerifrø i din daglige rutine og dra nytte av dens energigivende aroma, rensegenskaper og antioksidantstøtte. For en liten vri på det daglige opplegget ditt, prøv å diffuse Celery Seed i stedet for den oljen du vanligvis bruker om morgenen, for å gi det løftet du trenger for å starte dagen. Du kan også legge til 1–2 dråper til favorittstuingen din, i stedet for selleristilker, for ekstra smak og antioksidantstøtte. *

  • Ta et avslappende, søvnfremkallende Epsom saltbad og tilsett tre til fire dråper selleriolje i badevannet.
  • Alternativ til sellerijus: 4 dråper selleriolje per 2.5 dl vann. (les mer om sellerijus her: https://www.marianyvold.no/blog/sellerijuice)
  • Bland med fraksjonert kokosnøttolje for en beroligende massasje, spesielt etter trening.
  • Diffuse for å fremme et positivt og oppløftende tankesett, gjerne sammen med sitron eterisk olje.
  • Tilsett et par dråper i morgen smoothien din.
  • Ta en til to dråper sellerifrøolje i vann eller en veggie-kapsel morgen og natt for å fremme sunn fordøyelse. *
  • Emosjonell bruk: Ha i diffuser eller påfør 1-2 dråper under føttene, gjerne utblandet med kokosolje. Internt: 1-2 dråper under tungen, i kapsel eller i vann. 

FORHOLDSREGLER
Mulig hud sensitiv. Oppbevares utilgjengelig for barn. Hvis du er gravid, ammer eller er under medisinsk behandling, bør du konsultere din lege før bruk. Unngå kontakt med øyne, indre øre og sensitive områder.

EMOSJONELLE BETYDNINGER
Selleri er tradisjonelt sett et avgiftende og rensende hjelpemiddel for det moderne samfunnet. Aldri før har jordkloden vært så gjennomsyret av giftige stoffer. I vannet, i luften, i jordsmonnet, i media. Menneskekroppen strever med å takle alt dette ettersom disse stoffene overbelaster kroppens naturlige evne til å kvitte seg med både emosjonelle og fysiske giftstoffer. Sellerioljen vil finne deg når du vet at du må starte på din reise mot en emosjonell eller fysisk detox (avgifting) for å opprette din indre balanse. 

Sellerioljen inviterer deg til å rette opp kursen din og komme tilbake til de vanene som skaper det beste utfallet for deg. Den lærer deg at å rense ditt indre fartøy krever et kontinuerlige arbeid, utholdenhet og ofte evnen til å si nei til det som er lettvint i favør for det som er nødvendig. Den hjelper hjertet ditt og kroppen din til et bedre samarbeid, slik at du kan finne din personlige løsning som er bærekraftig for deg. Sellerioljen hjelper deg også til å gi slipp på alt som ikke støtter ditt velvære og din helse.

NEGATIVE FØLELSER
Giftig, stagnert, ubalansert, usunn, sløv, treg.
 

POSITIVE EGENSKAPER
Gjenopprettet, renset, frisk, balansert, justert, på rett vei, forpliktet (til god helse).


PASSER BRA FOR DET EMOSJONELLE MED
Cilantro, Lemongrass (Sitrongress), Lemon Myrtle, Lime, Purify, Zendocrine, DDR Prime.

Gratis Facebook gruppe

Eteriske oljer kan altså brukes til et bredt spekter av emosjonelle og fysiske velværebehandlinger. Vi som jobber med eteriske oljer har ikke lov å tilskrive eteriske oljer medisinsk virkning selv om det kan være både forsket på og dokumentert. Det er lett å gå seg vil i en jungel av «gode råd» når det gjelder bruken av eteriske oljer. Vil lære å bruke eteriske oljer på en trygg måte, og gjerne i forbindelse med noe mer enn det bare det fysiske? Besøk min Facebookside Essensiell Livsstil eller bli med i Facebookgruppen min Feminint Fellesskap for å lære hvordan du trygt bruker doTERRA eteriske oljer, spesielt i sammenheng med personlig utvikling.  


* Disse uttalelsene er ikke evaluert av Food and Drug Administration. Dette produktet er ikke ment for å diagnostisere, behandle, kurere eller forhindre noen sykdom.

KILDEHENVISNING

  1. Hassanen N., et al. Antioxidant and antimicrobial activity of celery (Apium graveolens) and coriander (Coriandrum sativum) herb and seed essential. International Journal of Current Microbiology and Applied Sciences. 2015;3(4):284-296.
  2. Baananou S, et al. Antiulcerogenic and antibacterial activities of Apium graveolens essential oil and extract. Natural Products Research. 2013;27(12):1075-1083.
  3. Alves-Silva J, et al. Chemical composition and in vitro antimicrobial, antifungal and antioxidant properties of essential oils obtained from some herbs widely used in Portugal. Food Control. 2013;32(2):371-378.

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.