Slik kan du benytte deg av den kraftfulle energien til en blå måne

naturens rytme Aug 24, 2023

En blå måne, selv om den ikke er faktisk blå, har en unik og sjelden energi som kan påvirke oss på dypere nivåer. Denne begivenheten, der to fullmåner oppstår i løpet av en enkelt kalendermåned, gir oss en mulighet til å utforske våre følelser, sette intensjoner og åpne oss for positiv forandring.

I dette blogginnlegget skal vi utforske hvordan du kan benytte deg av den kraftfulle energien til en blå måne.

 

Hva er en blå måne?

En "blå måne" refererer til en sjelden hendelse der to fullmåner oppstår innenfor en enkelt kalendermåned. Dette skjer vanligvis når den første fullmånen inntreffer tidlig i måneden, og den andre fullmånen oppstår mot slutten av måneden, med nok tid imellom til at det kan passere 29 eller 30 dager, avhengig av måneden.

Dette fører til at det ser ut som om det er to fullmåner i samme måned. På engelsk bruker man derfor uttrykket "once in a blue moon" for å referere til noe som skjer sjelden. 

Lesetips: Hva er en fullmåne og hvordan kan du jobbe med den?

 

Månen blir ikke blå

Navnet "blåmåne" er egentlig en misforståelse og har ingen direkte sammenheng med fargen på månen. Månen blir sjelden faktisk blå.

En fullmåne som faktisk er blå å se på, er et svært sjeldent fenomen. Dette skjer kun når lufta i atmosfæren fylles med en helt spesiell type støv, nærmere bestemt partikler litt bredere enn 0,7 mikron, som er bølgelengden for rødt lys. Det røde lyset stenges da ute, og månen kan få et blått skjær. Vulkaner og skogbranner kan noen ganger føre til dette.

Uttrykket "blå måne" har historiske røtter og ble brukt til å beskrive en ekstra fullmåne i en sesong (vanligvis en tidsperiode med tre fullmåner i stedet for de vanlige to), noe som kunne forstyrre kalenderen brukt i forbindelse med religiøse festivaler.

Over tid har betydningen av begrepet endret seg, og det refererer nå hovedsakelig til to fullmåner innenfor en enkelt kalendermåned. For å sjekke når de forskjellige månefasene er, kan du gå hit.

 

Selvrefleksjon og mindfulness

En blå måne gir deg en unik mulighet til å gå inn i en periode med selvrefleksjon og mindfulness. Ta deg tid til å koble deg på deg selv og dine følelser. Sett av tid til å meditere, skrive dagbok eller bare sitte i stillhet.

Utforsk tankene og følelsene som har vært aktive i livet ditt i løpet av den siste måneden. Dette er en flott tid for å gjenkjenne mønstre, identifisere hva som gir deg glede og hva som kan være belastende.

 

Forsterket energi

""""
Siden den blå månen gir dobbel månekraft til en måned, sies det at den forsterker og fordobler energien til den første fullmånen i måneden den faller innenfor. Den blå månen fungerer som et forstørrelsesglass på de helligdagene (og deres energier) den befinner seg i nærheten av. Kraft blir kraftigere, jording går dypere, slørene blir tynnere, syner blir klarere og sterkere.

Blå måne regnes derfor som en av de aller mest potente månefasene for magisk og hellig arbeid. Det sies at den blå månens nærvær på himmelen får ting frem i lyset, kutter inn til beinet og avdekker det som lenge har ligget begravet i sinn og sjel. Ingenting kan holdes skjult under den blå månen. Den er en nøkkel og en lykt.

Benytt anledningen til å gå dypt i deg selv. Bruk tiden under den blå månen til indre arbeid, spådom og avdekking av illusjoner og selvbedrag. Legg planer for fremtiden. Den blå månen sørger for at de er godt forankret i det autentiske og gjennomførbare. Den jorder planene dine.

Lytt til din indre stemme, den blå månen vil lære deg å stole på deg selv. Dens energi kutter inn til beinet, fjerner løgn og illusjon, slik at du står igjen med sannhet og ditt autentiske selv. Legg ikke ut på reisen inn hvis du ikke tør å møte deg selv akkurat slik som du er, for den blå månen avdekker alt - nådeløst.

Den belyser.
“"""

- Utdrag fra sansenomaden

 

Intensjonssetting

En blå måne er en ideell tid for å sette intensjoner for den kommende perioden. Identifiser mål du ønsker å oppnå, både på personlig og profesjonelt nivå.

Skriv ned dine intensjoner og visualiser hvordan det vil føles når du når dem. Den ekstra energien fra blå månen kan hjelpe deg med å styrke dine ønsker og motivasjon.

 

Slipp det som ikke lenger tjener deg

På samme måte som fullmånen lyser opp natten, kan en blå måne hjelpe deg med å kaste lys på aspekter av livet ditt som ikke lenger tjener deg. Dette kan inkludere negative tankemønstre, dårlige vaner eller giftige relasjoner.

Bruk denne tiden til å vurdere hva som bør frigjøres for å skape rom for positiv vekst og utvikling.

Lesetips: Slik skaper du overskudd og fremgang i livet ditt

 

Forsterk forbindelser til de rundt deg

Blå måner har en tendens til å påvirke våre følelser og relasjoner. Dette er en tid for å forsterke forbindelser med dem rundt deg. Ha meningsfulle samtaler, del dine følelser og opplevelser, og vis kjærlighet og takknemlighet for de du har i livet ditt.

Energien fra blå månen kan bidra til å skape dypere forbindelser og øke emosjonell nærhet.

 

Utforsk kreativiteten din

Den ekstra energien fra en blå måne kan også inspirere kreativitet. Uansett om du er interessert i kunst, skriving, musikk eller annen form for kreativ uttrykk, er dette en flott tid for å utforske nye ideer og uttrykksformer.

La deg inspirere av månens skjønnhet og la den kreative energien strømme fritt.

En blå måne gir oss en sjelden mulighet til å utforske våre indre tanker, intensjoner og følelser. Ved å være oppmerksom på denne kraftfulle energien og bevisst bruke den til vår fordel, kan vi oppnå personlig vekst, dypere forbindelser og positiv forandring.

Ta deg tid til å sette av rom for selvrefleksjon, intensjonssetting og utforskning av din kreativitet. Grip muligheten som en blå måne gir, og la dens energi veilede deg mot en mer givende og meningsfylt tilværelse.

Dersom du er klar til å jobbe mer med emosjonell healing og å styrke dine spirituell evner, kan medlemskapet Feminin Urkraft være noe for deg!

Les mer om det her: Medlemskapet Feminin Urkraft 

 

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.