3 bøker som forandret livet mitt

helseoglivsstil spiritualitet Jan 18, 2024

Da jeg begynte mine spirituelle reise, hadde vi ikke internet. Alt jeg lærte fikk jeg fra bøker eller filmer. 

I dag finnes jo det meste av informasjon og kunnskap på nettet, men det er et par bøker jeg ikke ville være foruten. 

Her er de 3 bøkene som forandret livet mitt:

 

Alkymisten

Da min mor døde brått og uventet i 2003, hadde jeg akkurat lest "Alkymisten". Dette gjorde at jeg tok hennes dødsfall mye bedre enn forventet.

"Alkymisten" er en roman skrevet av den brasilianske forfatteren Paulo Coelho. Boken ble først utgitt på portugisisk i 1988, og den har blitt oversatt til mange språk over hele verden.

Historien følger hovedpersonen Santiago, en andalusisk gjeter, som drømmer om å finne en skatt begravet i pyramidene i Egypt.

Boken utforsker temaer som skjebne, personlig legende, å følge ens drømmer og universets samarbeid for å hjelpe en person med å oppnå sitt sanne formål.

Lesetips: 7 tegn fra Universet du ikke må gå glipp av

Santiago begir seg ut på en reise fra Spania til Egypt, og underveis møter han ulike karakterer og opplever ulike hendelser som gir ham innsikt og visdom.

Alkymi, som er en gammel praksis knyttet til konvertering av basale metaller til gull, blir brukt som en metafor for å utforske indre transformasjon og å finne ens sanne selv.

"Alkymisten" har blitt en svært populær bok og har blitt rost for sin enkle og inspirerende fortelling, samt for de dyptgående filosofiske temaene den utforsker. Boken appellerer til lesere som søker meningen med livet og motivasjon for å følge sine drømmer.

I januar 2022 var "Alkymisten" oversatt til over 80 språk. 

 

Håndbok for lysets krigere

"Håndbok for lysets krigere" er også skrevet av Paulo Coelho, forfatteren av "Alkymisten." Boken ble utgitt i 1997 og er en veiledning som kombinerer fiksjon, filosofi og selvutvikling.

Den presenterer en rekke tanker og ideer som Coelho mener kan hjelpe en person med å oppnå åndelig vekst og personlig utvikling.

Bokens fortelling følger en kvinne ved navn Athena, som søker veiledning fra en gammel klok mann kjent som "krigeren fra lyset." Han deler med henne visdom og prinsipper for å leve et meningsfylt og oppfylt liv.

Sentralt i boken er begrepet "lysets kriger," som representerer en person som forfølger sitt indre kall og streber etter å realisere sitt sanne potensiale.

Som småbarnsmor kan jeg ikke la være å le litt når det snakkes om sitt sanne potensiale, fordi jeg bare tenker på Ninjago, men du skjønner poenget. 

Noen av hovedtemaene i boken er:

  1. Spirituell reise: Boken utforsker ideen om åndelig reise og viktigheten av å følge ens personlige legende, et tema som også er sentralt i Coelhos andre verk.

  2. Selvoppdagelse: "Håndbok for lysets krigere" oppfordrer leserne til å utforske sitt indre selv, forstå egne drømmer og finne sin unike vei i livet.

  3. Kampen for lyset: Begrepet "lysets kriger" symboliserer kampen mot mørke krefter, både internt og eksternt, for å opprettholde sitt eget lys og oppnå indre harmoni.

Boken er blitt ansett som inspirerende for mange lesere på grunn av sin enkle, men kraftige, tilnærming til livets grunnleggende spørsmål. Coelho deler visdom gjennom fortellinger og filosofiske refleksjoner som er ment å være til nytte for de som søker dypere mening og spirituell selvutvikling i livet sitt.

Jeg bruker denne boken som et oppslagsverk når jeg trenger spirituelle inspirasjon eller trøst. 

Lesetips: Slik finner du lykken gjennom spirituell selvutvikling

 

The secret - The law of attraction

"The Secret" er en selvhjelpsbok skrevet av Rhonda Byrne. Den ble utgitt i 2006 og har blitt en bestselger med stor innflytelse innen selvutviklingsfeltet. Bokens hovedtema er konseptet "The Law of Attraction" (loven om tiltrekning).

Da jeg så filmen som ung (boken kom etterpå) husker jeg at jeg ble helt satt ut. Kunne det virkelig være så enkelt? 

Hovedkonseptet i "The Secret" er loven om tiltrekning. Ifølge denne loven har tanker en energi som påvirker universet, og at det du fokuserer på, vil du tiltrekke deg til ditt liv.

Med andre ord, positive tanker vil tiltrekke positive resultater, mens negative tanker vil tiltrekke negative resultater.

Boken legger vekt på kraften i positive tanker og følelser. Den argumenterer for at ved å fokusere på det du ønsker, snarere enn det du mangler, kan du tiltrekke deg ønskede resultater og manifestere positive endringer i livet ditt.

Boken oppfordrer leserne til å bruke visualiseringsteknikker og positive affirmasjoner for å styrke tankene og følelsene i ønsket retning. Å se for seg suksess og gjenta positive setninger er sentrale elementer i denne tilnærmingen.

Mens noen mennesker har funnet "The Secret" inspirerende og nyttig for å endre tankemønstre og skape positiv forandring i livet sitt, har kritikere påpekt at boken kan være for enkel i sin tilnærming og at den mangler vitenskapelig støtte.

Jeg kan jo forstå det, men da tror jeg de har misforstått konseptet. Du kan ikke sette deg ned, lukke øynene visualisere deg frem til en ny bil, uten å gjøre noe med det. Du må ta handling også, lære deg at alt her i livet er vibrasjoner og frekvenser.

Alt dette kan du lære mer om i medlemskapet Feminin Urkraft.  

Les mer: Feminin Urkraft

 

 

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.