Å finne seg til rette der du er akkurat nå i livet

feminin visdom refleksjoner Sep 21, 2023

I skrivende stund nærmere jeg meg førti år med stormfart.

Det siste året har jeg hadde utfordringer med å identifisere meg selv, jeg føler at jeg ikke helt klarer å finne min plass her i livet. 

Hvem er Maria sånn egentlig? Hvilken merkelapp skal jeg sette på meg selv? Hvilket yrke passer jeg best i?

Jeg har hadd så mange hatter her i livet..

Hvordan VET jeg at jeg er fremme ved mitt store mål: min destinasjon i livet?

 

 

Valgene som førte deg hit

Når vi ser tilbake på livet, kan det være fristende å fundere på alle de valgene vi har tatt. Kanskje du har hatt dager der du tenkte at du skulle ønske du tok en annen retning, at du skulle ønske at ting var annerledes.

Men sannheten er at hver vei du har tatt, hver sving og hvert valg, har ført deg hit. Du hadde ikke vært den du er i dag uten at du gikk den veien du har gått.

Hvert øyeblikk og hvert møte på din vei, har formet deg til den du er i dag. Du er resultatet av din reise, og det er noe unikt og vakkert i det. Stol på at alt kommer til rett tid.

Lesetips: Stol på at alt kommer til rett tid

 

 

Selvutvikling handler ikke om å rope høyest

Det handler om å se potensialet i den situasjonen man er i nå, selv om du kanskje er usikker på om der du er, er der du skal være for alltid.

Hva man gjøre der og hvordan man best mulig kan bruke sine talenter,- der man er, er det som betyr noe. 

Der jeg før trodde at man måtte «out and about» for å utrette noe, tror jeg at jeg nå har kommet til neste steg i denne utviklingen: der man ser at man trenger ikke gjøre noe «stort og brutalt» for å leve en del av sin egen historie.

Jeg har hørt om dette, man aldri egentlig tatt det inn over meg... det er faktisk nok å være i sin egen jobb, som lærer, butikkmedarbeider, frisør, busssjåfør osv... du møter skjebnen din og historien din over alt i din hverdag..

Det krever mot å leve ut sin egen historie, og å lytte til sitt eget hjerte. Det er bare DU som vet hva som er rett for DEG!

Noen ganger ønsker du deg kanskje bort, men så finner du ut at du var hjemme hele tiden. Ting måtte bare justeres litt. Du hadde bare litt «is i rubben» som sportskommentatorene sier (google it).​

Jeg har en god venninne som i mange år prøvde å «bryte ut» eller endre på jobbhverdagen sin. Hun er superdyktig og kunnskapsrik, gjorde alle de «rette» tingene, men stod likevel fast. Jeg har virkelig ønsker at hun skulle lykkes i sin jobb. Jeg hadde så lyst å bare dra henne gjennom det, over målstreken.

Jeg hadde lyst å rope «kan du ikke bare få det til??!», fordi jeg vet hun er så dyktig.

Men så er jo livet slik, at ingen av oss vet, at vi var på rett plass hele tiden. Og plutselig finner du ut av det – BOM - in your face!

Hun fikk plutselig bruk for alt hun hadde lært i prosessen med å prøve å bryte ut, og oppdaget at hun var akkurat på det plassen hun var ment å være. Hun manglet bare innsiktet hun nå hadde fått.

Når hun fortalte meg det, kjente jeg også med hele kroppen min at det var rett for henne. Alle brikkene falt plutselig på plass, og jeg tenkte for meg selv: «hohoho Universet, din lurfesk!» (som vi sier i Nord-Norge)

Du må være tålmodig. Ha tillit til prosessen. Stol på Universet. 

Lesetips: Vær tålmodig og ha tillit til prosessen

 

 

En leksjon i aksept

Å finne seg til rette handler om aksept. Det handler om å akseptere deg selv, din nåværende situasjon og de veiene du har gått. Det handler om å forstå at du er akkurat der du skal være akkurat nå, og at dette øyeblikket er en del av en større plan.

Det kan være en utfordring å omfavne dette fullt ut, spesielt når vi lengter etter forandring eller eventyr. Men det er i aksepten at vi finner fred og styrke.

Mens vi drømmer om fremtiden og reflekterer over fortiden, glemmer vi ofte å sette pris på øyeblikket.

Det er i dette øyeblikket, akkurat her og nå, at livet skjer. Det er her du opplever kjærlighetens berøring, smaken av en deilig måltid, latterens magi og de små øyeblikkene som utgjør hjerteslagene av livet.

Å finne seg til rette handler om å dyrke en bevissthet om nuet og dets uendelige verdi. Og noen ganger kan det kanskje virke som at alt har stoppet opp, men jeg lover deg at det ikke er tilfellet.

Lesetips: Hva gjør man når livet stopper opp?

 

 

Du var alltid på rett plass

Når du innser at du er på rett plass, begynner du å se muligheter rundt deg.

Du ser ressursene du har tilgjengelig og begynner å utnytte dem til fulle.

Du gjenkjenner styrkene dine og bruker dem til å forme din egen vei.

Du slutter å se på situasjonen som begrensninger, og begynner å se dem som springbrett til noe større.

Å finne seg til rette betyr ikke å stagnere, det er tvert imot en invitasjon til å vokse.

Når du er på et sted av aksept og takknemlighet, skaper du et fundament for personlig vekst. Du utfordrer deg selv til å lære, utvikle deg og utforske nye muligheter. Du blir en mer autentisk versjon av deg selv, en som blomstrer i sitt naturlige miljø.

Så, min kjære venn, hvis du noensinne har tvilt på om du er på rett sted i livet ditt, husk dette: Du har alltid vært på rett plass. Du er akkurat der du skal være akkurat nå.

Aksepter dette øyeblikket, og la det være ditt utgangspunkt for vekst og utforskning. Ditt liv er ditt mesterverk, og du er kunstneren som former det. Fortsett å male med de fargene som føles riktige, og se hvor det fører deg.

Livet er som en elv, og vi er båtene som seiler på den. Noen ganger kan strømmen føles voldsom, og vi kan bli fristet til å drømme om å være et annet sted. Men kanskje, akkurat kanskje, er du allerede på det stedet du skal være.

Det er på tide å innse at du var alltid på rett plass.

PS! Om du føler deg helt fortapt på din vei, er kanskje medlemskapet Feminin Urkraft noe for deg. Der vil du lære å bruke din intuisjon som kompass for å finne den rette veien for deg. 

Du kan lese mer om det her: Feminin Urkraft

 

 

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.