Vær tålmodig og ha tillit til prosessen

refleksjoner spiritualitet Nov 11, 2022

Har du noen gang ønsket noe av hele ditt hjerte, men det ser bare ikke ut til å skje?

Kanskje sitter du igjen med en følelse av at «det ikke er noe for meg» eller «kanskje jeg ikke er god nok?

Jeg er en ganske utålmodig person. Jeg ønsker gjerne å se resultat med en gang, eller aller helst i går. Men det skjer aldri.

Jeg ser «alle andre» oppnå ting som JEG drømmer om og som JEG har jobbet mot i lang tid – uten suksess. Det er meget demotiverende.

Hvorfor skal andre bruke et år på å oppnå et mål som jeg ennå ikke har klart på tre år? Er ikke det urettferdig?

Vi mennesker som har forskjellig forutsetning for å klare ting. Du kan ikke sammenligne deg selv med andre. 

Lesetips: Derfor kan du ikke sammenligne deg selv med andre

 

Universet diskriminerer ikke

Du må vite en ting. Det er ikke noe som er for stort eller for vanskelig for Universet å manifestere for deg. Men tenk litt på dette:

Hva om det du ønsker deg så høyt, egentlig vil ødelegge alt for deg? Hva om det du drømmer om egentlig kan være en stopper for din utvikling?

Universet ser alt i større sammenheng, og vet hva som ligger lengre fremfor deg enn hva dine øyne kan se. Derfor lar ikke Universet deg feile, men sender deg midlertidig skuffelse i stedet.

Jeg tror vi alle har sett tilbake på noe vi en gang virkelig ønsket oss og innsett hvor takknemlige vi var for at det ikke fungerte til vår fordel. Tenk om du hadde fått den jobbe du så gjerne ville ha, men ikke fikk. Bare for å oppdage litt senere at en ENDA bedre jobb dukket opp, men hadde du tatt til takke med den første, vil du ikke en gang enset den nye muligheten som kom.

Det er når du begynner å tenke slik at du virkelig kan ha det gøy. Se på det som en runde med den gode gammeldagse gjetteleken.

 

Hva ligger bak neste sving?

Du kan gjerne kalle gjetteleken for «hva ligger bak neste sving?». 

Se for deg at du er ute og kjører. Det er kveld og helt mørkt ute. Veien er kun opplyst av fjernlysene på bilen din. Du ser bare 100 meter fremfor deg.

Stopper du opp bare fordi du ikke ser det som ligger de neste 100 meterene foran deg?

Nei, du stoler på at du når du har kjørt hundre meter, så vil lysene fra bilen lyse opp de neste hundre meteren som kommer.

Det samme gjelder om du kjører i et vanskelig eller ukjent terreng. Du stopper ikke opp bare fordi du ser en smal sving lengre framfor deg?

Nei, du vet at du vil se veien videre når du har kommet til svingen. Kanskje må du senke farten litt fordi veien er smal og det kan komme større kjøretøy fordi.

Sånn er det i livet også.

Vi kan ikke stoppe helt opp.

Vi kan senke farten litt og ta oss bedre tid, slik at de større utfordringene som eventuelt ligger foran oss, kan passere med god margin når svingen blir smal.

Lesetips: Hva gjør man når livet stopper opp

 

Ser du tegnene som Universet gir deg?

Universet har ikke hastverk.
​​​​​
Du har det.
​​​​​​​​
Det er derfor du er stresset, deprimert og/eller engstelig. ​​​​​​​​
​​​​​​​​
Ha tillit til at det som er ment å bli ditt, vil bli ditt.

Det er jo en ting å føle at du står fast. En annen ting er å overse beskjedene som du får, fordi ikke så ut akkurat slik du hadde tenkt deg.

Og noen ganger mottar vi tegn fra Universet uten at vi er klar over det. Disse tegnene kan hjelpe oss på vei, og vil alltid dytte oss mot en bedre utgave av oss selv og vårt liv, selv om det kan bety at vi må trå ut av vår komfortsone.

Lesetips: 7 tegn fra Universet som du ikke må gå glipp av

 

Du må være tålmodig

Hvorfor prøver vi å tvinge ting til å skje når vi vet at det ikke er rett tidspunkt? Vi er jo smarte nok til å vite at bare fordi noe ikke skjer akkurat nå, så betyr det ikke at det aldri vil skje. Vi lar oss marinere i skuffelse i stedet for å se den store helheten.

Dersom du ønsker deg noe, så dypt og inderlig, og det likevel ikke skjer for deg, slapp av. Kanskje du egentlig blir reddet fra et stort feiltrinn?

Det er ikke sikkert det er din tid akkurat nå, men ha tillit. Stol på prosessen og Universet.

Din tid vil komme.

Vær tålmodig.

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.