De 10 største utfordringene med en spirituell livsstil

spiritualitet May 30, 2022

Det er et spennende eventyr å skulle legge ut på sin spirituelle reise. Kanskje har du allerede vært på denne reisen en stund, men du har møtt på noen utfordringer. Jeg er så glad for at jeg kan hjelpe deg med disse utfordringene slik at du kan fortsette ferden mot en spirituell livsstil, og finne veien hjem.

Jeg har hjulpet tusenvis av kvinner de siste 7 årene med spirituell selvutvikling og emosjonell healing. Det gjør også at jeg vet hvor skoen trykker. Derfor har jeg laget denne listen til deg.

 

1. Hvor bør du starte for å få en spirituell hverdag?

Spiritualitet, eller åndelighet, betyr forskjellige ting for forskjellige mennesker. For noen handler det om å tro på Gud og aktiv deltakelse i organisert religion. For andre handler det om ikke-religiøse opplevelser som hjelper dem å komme i kontakt med sitt åndelige jeg gjennom stille refleksjon, tid i naturen, healing, yoga eller meditasjon.

Dersom du kjenner deg igjen i den sist nevnte betegnelsen, er det flere metoder du kan bruke for å komme i gang.

Lesetips: Forskjellene på spiritualitet og religion

 

Verktøy for en spirituelle livsstil

Det er forskjellige fremgangsmåter og verktøy man kan benytte seg av for å leve en spirituell livsstil. Det er ingen rett eller gal måte å gjøre det på. Det finnes kun din måte.

Velg et spirituelt verktøy og start der! Noen eksempler kan være:

  • Eteriske oljer

  • Krystaller

  • Guidekort

  • Meditasjoner

  • Jobbe med månefasene

  • Healing

  • Jording

  • Yoga

  • Refleksjonsarbeid

 

2. Hvordan få tid til spiritualitet i hverdagen?

Man får ikke tid, man tar seg tid. Å være spirituell er ikke nok en ting man skal sjonglere med alle andre plikter. Din spiritualitet er en del av deg og din hverdag, og den gjennomsyrer deg i alt du sier og gjør.

Spiritualitet er som en muskel, og du vet hva du må gjøre med musklene for å holde sterke? Jess, de må trenes opp!

Dersom det betyr nok for deg, så finner du fem minutter hver dag. Lag en liste, og kryss av for hver dag du har gjennomført dine fem minutter med spirituell magi. Heng den gjerne på kjøleskapet slik at du ser den hver dag. Sett på alarmen på mobilen din, gjerne samme tidspunkt hverdag, så får du en ekstra påminnelse.

 

3. Du befinner deg i det spirituelle skapet

Hvis du er interessert i spirituelle ting som astrologi, krystaller, energihealing, meditasjon eller noen andre av de hundrevis av emnene som finnes innenfor dette feltet og du ikke har hatt en samtale med noen du kjenner om dem, eller du har valgt å bare diskutere det med noen få utvalgte mennesker, så lever du i det spirituelle skapet.

Jeg vet at du er redd for at folk skal synes du er rar, og at de ikke skal godta det du holder på med.

Prøv å være tretten år å plutselig få en beskjed, kanalisert så klart og tydelig som om noen faktisk snakker til deg, at du skal bruke livet ditt på å hjelpe mennesker med sin spiritualitet. Da trodde jeg et øyeblikk at det hadde rabla for meg. 

Tips: Last ned min gratis guide for flere råd

 

4. Du ser etter mer «tegnaktige» tegn

Du har bedt om noe, sendt ut energien i ren "the law of attraction" stil, og venter i spenning. Så kommer tegnene, men du synes de var subtile, du er usikker. Så du venter litt til, på et nytt tegn.

De neste tegnene er større, men de var ikke heeeelt det du hadde sett for deg, så du venter på et mer "tegnaktig" tegn. Dette kalles for å prokastinere, kjære deg!

Hva hadde du egentlig sett for deg da du ba Universet om et tegn? Store lyskastere, konfetti og blinkende skilt som sier "dette er tegnet du har ventet på"??

Vær realistisk.

Den vanligste feilen vi gjør er å tro at tegnene fra universet er levert av engler som stiger ned fra himmelen eller en åpenbaring fra himmelen. Et skilt er ikke noe som kommer som lyn fra klar himmel.

Se etter de små tingene. Gjentakende tall, et spesielt symbol eller personer du møter.

 

5. Du er for rastløs til å lytte innover

Det kan være utfordrende å sitte stille og kjenne etter, for da må du også kjenne på de ubehagelige tingene i ditt sinn, som du kanskje ikke har så lyst til å kjenne på.

I tillegg er det jo kjedelig å bare sitte rett opp og ned, så kroppen din begynner å sabotere seg selv.

Da jeg gikk tok min utdannelse som Kundalini Yogalærer, lærte jeg en ting som ga stor mening for meg:

I følge Yogi Bhajan er yogaøvelsene der for at kroppen skal falle til ro når du skal gjøre meditasjonen etterpå.

Et triks er å slite ut kroppen eller bruke en eterisk olje med jordene egenskap før du setter deg ned.

 

6. Er det intuisjonen din eller er det egoet / angst?

Du har endelig kommet i gang med meditasjon, og får inn din intuisjon og magefølelse. Men så begynner du å lure på om du «tror» du høre noe, men det er bare ditt ego som vil at du skal være «spesiell» nok til å ha en intuisjon.

Eller magefølelsen din gir deg advarsler, men du tenker at det egentlig bare er angsten som slår inn.

En av de enkleste måtene å skille mellom en magefølelse og angst er hvor lenge symptomene dine varer.

En magefølelse er ofte en reaksjon på en umiddelbar situasjon. Angst, på den annen side, kan være tilstede uavhengig av dens relevans for din nåværende opplevelse.

 

7. Slik tolker du din intuisjon når den snakker gresk

Når du endelig lærer deg å sitte i stillhet, og lytte til intuisjonen din – så hører du bare svada! Det er kryptert, og du må tolke symbolene. Intuisjonen vår er en del av vår sjette sans.

Når du bruker din sjette sans, begynner du å oppfatte verden rundt deg gjennom det som kalles "ekstrasensorisk persepsjon", eller ESP.

Uansett symboler, må du spørre deg selv hva de betyr for deg. Ser du for deg en slalomkjører, betyr det kanskje at du skal sette utfor og kjøre på. En annen person der i mot, har kanskje hadd en skiulykke, og for den personen betyr det å være forsiktig.

Tips: Last ned denne guiden for flere råd om hvordan tolke dine symboler

 

8. Føler du at du står fast i din spirituelle utvikling?

Du føler at du står fast, og det ikke skjer noe, at du komme ingen vei. Følg flyten. Vær tålmodig med deg selv. Følg ditt eget tempo. Ta det dag for dag. Du ligger ikke etter. Det er ikke for sent eller for tidlig.

Alt utspiller seg akkurat slik det skal. Stol på at Universet jobber FOR deg, ikke mot deg. Det vil ikke alltid gi mening, og du vil ikke alltid føle at du er der du er ment å være. Og det er ok.

Stillstand er også en del av prosessen, akkurat som restitusjon og hvile er en viktig del for en idrettsutøver. Du er spirituell utøver, og hvile er også en del av din reise.

Moder Jord er alltid opptatt med å veve livshistorien din, i kulissene. Noen ganger vil hun bed deg være ekstra tålmodig, ikke fordi hun straffer deg, men fordi hun beskytter deg fra visse energier og forbereder deg for den neste fasen. Stol på prosessen.

Spirituell vekst skjer ikke alltid når du sitter på yogamatta eller når du mediterer. Det skjer midt i en konflikt: når du er frustrert, sint eller redd. Det skjer når du er på tur til å gå i de samme gamle mønstrene dine, og du plutselig innser hva du holder på med.

Det er ikke alltid du ser at du har vært gjennom en spirituell selvutvikling. Det kan gå lang tid, før du plutselig innser at du har kommet et langt stykke på vei.

 

9. Det er ubehagelig å jobbe med skyggesider og triggere

Healing skjer først når du blir trigget. Welcome to the dark side!

Jeg vet at det er ubehagelig å måtte jobbe med ting man helst vil unngå. Vi mennesker er jo fysisk programmert til å unngå ubehagelige ting.

Men å unngå dine triggere og skyggesider er ikke healing.

Healing skjer når du blir trigget, og du er i stand til å bevege deg gjennom smerten, ubehaget, det negative mønsteret, historien – og gå en annen vei til en annerledes avslutning.

 

10. Du er utålmodig etter å oppdage dine spirituelle evner

Du har kanskje allerede en spirituell hverdag, men du venter på å finne ut av hva dine evner er og hvordan du skal bruke dem. Samtidig så vet du egentlig det, innerst inne, men du føler at ting går så sakte. Du er utålmodig etter å komme i gang.

Du vil oppdage dine spirituelle evner, helst i går. Stol på meg når jeg sier at de er der. Du har det i deg, du må bare se de. Lytt. Kjenn etter.

Du kan mer enn du tror!

Akkurat som med din oppfatning av spiritualitet, trenger du å vite hva din definisjon av spirituelle evner er. Er det å være intuitiv, klarsynt, lese tarokort, heale eller å veilede andre? Er det å inspirer eller får andre til å føle seg trygg? Eller er det å kanalisere beskjeder, snakke med ånder eller se auraer?

Mest sannsynlig så gjør du dette allerede, men du tenker kanskje ikke noe over at det er en spirituell egenskap.

Tips: Last ned min gratis guide for å lære mer hvordan du kan oppdage dine spirituelle evner

 

 

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.