Hvordan lytte til din indre stemme og hvorfor det er så viktig

feminin visdom spiritualitet Dec 17, 2021

Enten din indre stemme er høy og klar eller mer som en hvisking, kan det å lytte til den være en god kilde til veiledning når du trenger det mest.

Hva er den indre stemmen?

Du kan tenke på din indre stemme nesten som ditt høyeste selv. Det er den vise delen av deg som kan flyte høyt over detaljene i øyeblikket, dine egne følelser og andres følelser. Slik får du en annen synsvinkel, et mer objektivt perspektiv på en situasjon.

Enten din indre stemme reagerer på en nåværende situasjon, reflekterer over en tidligere opplevelse eller hjelper deg med å veilede deg i fremtiden, kan du stole på den. Den indre stemmen er sannhetens stemme — vår unike stemme som kommer innenfra. Enkelt sagt, vår indre stemme er vår medfødte intelligens. Og når vi lytter til den, vender vi oss innover for å høre hva kroppen og sjelen vår har å si før vi tar en avgjørelse. 

Indre stemme eller intuisjon?

Hvis du er kjent med begrepet intuisjon, lurer du kanskje på, hva er forskjellen mellom intuisjon og din indre stemme? For meg er det det samme, men det finnes altså tre forskjellige måter du kan motta ikke-fysisk informasjon på:

  • Intuisjon (auditivt)
  • Magefølelse (kinestetisk)
  • Klarsyn (visuelt)

Intuisjon er vår indre stemme. Vi kaller det for å motta informasjon ved bruk av det auditive, altså tanker eller hørsel. Man kan si at man «hører» en tanke eller en ide, som om noen snakker til deg.

Hvorfor bør du lytte til din indre stemme?

Det å la din indre stemme veilede deg vil hjelpe deg til å bli den beste versjonen av deg selv. Du vil kunne se din egen visdom, veiledning og retning, uten å spørre andre om råd. Det finnes ikke noe mer potent eller kraftfullt enn å stole på seg selv og følge sin egen sannheten.

I utgangspunktet bidrar vår intuisjon til å holde oss trygge. Det hjelper oss med å ta avgjørelser mens vi tar hensyn til våre følelser. Det er som en slags radar som advarer oss om forestående fare eller urealiserte muligheter. Det er vårt fyr som styrer oss gjennom livet.

I mitt medlemskap «Feminin Urkraft», hjelper jeg kvinner med å komme i kontakt med sin egen indre stemme.

Les mer: Feminin Urkraft

Det finnes mange gode eksempler på hvordan din indre stemme kan tjene deg. Jeg har sett mange mirakler skje for kundene mine når de begynner å høre på, stole på og følge deres indre stemme. Ting som å finne drømmejobben, finne kjærlighet, forstå seg selv på en helt annen måte og å føle seg fri til å være deres autentiske jeg. De finner rett og slett veien hjem – til seg selv. De vekker sin feminine urkraft.

Jeg bruker intuisjonen min, min indre stemme, hver dag. Din sjette sans kan gi deg verdifull informasjon du ikke vil motta på noen annen måte. Å ignorere det ville være å ignorere et veldig klokt praktisk verktøy - som om en sjømann skulle ignorere kompasset sitt.

I mitt eget liv har jeg oppdaget at min indre stemme er den mest avgjørende veilederen jeg har. Den har gitt meg en dyp tillit til meg selv og min erfaring, og jeg stoler på at den vil veilede meg gjennom livet. Det er en magisk følelse.

10 øvelser for å komme i kontakt med din indre stemme

Hvis den indre stemmen er ny for deg, kan det føles vanskelig å skulle lytte til den, spesielt hvis du har en travel hverdagen med mange ting som krever din tid og oppmerksomhet. Jeg skal gi deg et par tips til hvordan komme i gang.

 1. Rydd plass i livet og i timeplanen

Når du stresse gjennom dagene, kan sinnet ditt også stresse av gårde, så sørg for at du gir deg selv tid til å stoppe opp. Den beste måten å utnytte din indre stemme på er å skape mer plass mellom tankene dine slik at intuisjonen din også kan bli hørt.

 2. Øv på dyp lytting

Aktiv lytting innebærer å frigjøre dømmekraft (og impulsen til å svare) når noen andre snakker. Når vi øver på å lytte til andre , utvikler vi evnen til å lytte til oss selv. Og det er nettopp dette du trenger for å lytte til din indre stemme og motta den veiledningen stemmen din har å tilby.

3. Ikke forsøm egenomsorg

Din egen praksis med egenomsorg kan i stor grad påvirke din evne til å lytte til din indre stemme. Begynn å gi deg selv mer omsorg og egenpleie, og du vil bli overrasket over hvor mye mer informasjon du mottar fra din indre stemme!

4.  Journalføring om morgenen

Praksisen med å journalføre tre håndskrevne sider hver morgen, er som en strøm av bevissthet som snakker til deg. Skriv alt du tenker på for å komme i gang, og vanligvis, mot slutten av tredje side, har din indre stemme avslørt klar og konkret retning. Nå vet jeg at morgenen kan være hektisk, så stå gjerne opp 10 minutter tidligere. Alternativt er dette en fin øvelse å gjøre etter en meditasjon eller yoga. Du vil ha de samme svingningene i hjernen som når du akkurat har stått opp om morgenen.

5. Sett grenser

Det å sette grenser er avgjørende på så mange områder av livene våre, spesielt hvis vi prøver å få tilgang til vår indre stemme. Ingenting vil overstyre din indre kunnskap mer enn å la andres tanker, krav, behov, ønsker og autoritet overstyre din egen. Lær hvordan du sier nei, sjekk med deg selv før du sier ja til noe, og lær å stole på deg selv!

6. Lær mer om intuisjon

Vi har alle en sjette sans, en indre stemme eller en intuisjon som bare venter på å bli benyttet. Ofte føler vi at vi ikke har nok kunnskap om den sjette sansen, og dette holder oss tilbake fra å utnytte vårt intuitive potensial.

Ved å bli kjent med hvordan intuisjonen din snakker til deg, vil du utdype kapasiteten din til å motta informasjon, og enda viktigere, vil du tilpasse deg forståelsen til dine unike måter å bli veiledet på.

Å stole på min intuisjon har ikke alltid vært naturlig for meg. 

Les mer: Stoler du på at intuisjonen din veileder deg?

7. Bli nysgjerrig på flyktige øyeblikk av innsikt

Din indre stemme og intuisjon – selv når den er saklig – er lett å ignorere. De er subtile følelser, en stille kunnskap og et skånsomt veiledningssystem. De vil ikke overstyre dine valg, du må velge dem.

Det er lett å overse et aha-øyeblikk, en følelse av gåsehud eller en spesiell drøm, men jo mer vi lærer å ta hensyn i disse tilfellene, jo bedre blir vi til å tolke dem og forstå dem. Bruk gjerne en notatbok for å notere disse hendelsen, så vil du lære deg å se forskjellen på intuisjon og dagligdagse tanker.

8. Pass på din fysiske og mentale helse

Hvis du vil ha tilgang til din høyere kunnskap, må du sørge for at dine grunnleggende behov også blir ivaretatt. Jobb med dine emosjonelle sår og lær å forstå dine følelser. Ved å opprettholde mer balanse i din fysiske kropp gjennom et sunt kosthold, kosttilskudd og moderat trening kan du føle deg mer balansert følelsesmessig. Når systemet ditt føles balansert, kan det være lettere å skjelne forskjellen mellom din indre stemme og en følelsesmessig reaksjon.

9. Tilbring teknologifri tid alene

Tillat deg selv å være i stillhet uten distraksjoner. Legg vekk telefoner, og slå av datamaskinen og TVen. Du kan gjerne prøve en meditasjon, selv om det å være alene i stillhet er nok. Ikke prøv å tvinge din indre stemme til å snakke til deg,- skap heller forholdene som kreves for dyp indre lytting, nemlig stille alenetid.

10. Øv på å være i flyttilstander

Finn et eller flere prosjekter som tar deg i en flyttilstand- en tilstand av å være så involvert i arbeidet du gjør, eller oppgaven du har for hånden, at du mister oversikten over tid. Du senker hjernebølgene dine til et nivå hvor det er lettere å motta informasjon med din sjette sans. Å være i flyt føles utrolig frigjørende og terapeutisk, og kan gi deg det mentale rommet som trengs for at din indre stemme skal komme gjennom.

Øvelse gjør mester

Uansett hva som hjelper deg med å komme i kontakt med din indre stemme, gjør det og gjør det ofte. Det kan virke lettere å lete etter svar utenfor deg selv, men med litt tålmodighet, tillit og gode lytteferdigheter, vil du være i stand til å stille inn din indre stemme for veiledning når du trenger det mest.

Kunne du tenke deg å lære mer om din intuisjon og la den lede deg i hverdagen? Bli med på mitt magisk program Vekk din feminine urkraft: Programmet som lærer deg å ta i bruk healing, intuisjon og kunnskapen til de som var her før deg, slik at du kan finne veien hjem. Hjem til deg selv.

Les mer: Vekk din feminine urkraft

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.