Kvinnene er de egentlige skaperne av Universet

feminin visdom spiritualitet Mar 02, 2023

Det er ingen tvil om at kvinner har spilt en avgjørende rolle i utviklingen av menneskeheten og livet på jorden. Men det går enda dypere enn det - kvinner har også vært skapere av universet.

Vi består av et kosmos av kolliderende stjerner, meteorer og planeter som omfatter våre sinn og våre hjerter.

Det er vi, kvinnene, som er de skapende kreftene som hele universet omfatter. Vi er det som gir liv.

Så hvorfor blir skaperen sett på som mannlig?

 

Kvinnens historie gjennom tidene

Fra tidlig i historien har mennesker vært fascinert av stjernene og universet rundt oss. Myter og legender fra mange kulturer inkluderer skapelsesfortellinger hvor kvinner er hovedpersonene. I mange tradisjoner blir jorden og universet sett på som en kvinnelig kropp, hvor kvinnene spiller en avgjørende rolle i å gi liv til alt som eksisterer.

Men kvinner har også en dypere forbindelse til universet på en mer metafysisk nivå. Som bærere av livet og skapere av menneskeheten, er kvinner bokstavelig talt med på å forme universet gjennom å sette nytt liv til verden.

Kvinner har også en unik evne til å koble seg på naturens og universets sykluser på en måte som menn ofte ikke gjør. Likevel er det ofte mennene som blir sett på som skapere av verden.

Hvorfor har det blitt slik?

Lesetips: Hvorfor blir skaperen sett på som mannlig?

 

Patriarkiet ødela kvinnenes utvikling

Dersom du spør noen om religion i dag, vil de aller fleste svare at skaperen av verden er en mann. Dette er takket være det patriarkalske styret som fortalte alle hva de skulle tenke og mene.

Men lenge før disse patriarkalske konstruksjonene ble implementert og popularisert, var det andre åndelige livsformer som eksisterte der den øverste skaperen var en kvinne.

Historien lærer oss hovedsakelig hva som skjedde i de få tusen årene før og etter Kristus, men nedtegnelsene før det var ekstremt begrensede. Beretningene og fortellingene som eksisterer ble hovedsakelig skrevet av vestlige hvite menn.

Det store spørsmålet vi burde stille oss selv er, hva var deres agenda i skrivende stund?

Jeg tror vi alle vet svaret.

Makt.

Kvinner sjelden fikk lov til å skrive før på 1800-tallet, da suffragette bevegelsen krevde at kvinner skulle gis en likeverdig plass ved siden av menn i samfunnet.

Hvis mennene som skrev disse beretningene ønsket å sikre mannlig dominans, for så å være en del av å gjennomføre dette, hvem vet da hva som ble holdt skjult og hva som ble pyntet på, for det de mente var «til det beste» for samfunnet?

Lesetips: Slik stjal patriarkatet fredag den 13. fra oss kvinner

Dersom kunnskapen om den feminine urkraften ikke hadde blitt skjult, ville kanskje jenter da lært hvor mektige de virkelig er, i stede for å bli gjort mindreverdig.

 

Det er ikke for sent for oss

Og det blir aldri for sent heller. Du kan starte i dag. Du har tilgang på alle kunnskapen du måtte trenge. Og med denne kunnskapen vil du begynne å vekke den store kraften som du har – og alltid har hatt. 

Din indre feminine urkraft.

Urkraft er den universelle skapende kraften som forbinder alle med helheten. Denne kraften kan helbrede, kommunisere på tvers av tid og rom, og skape et magisk liv. Den bor inni hver og en av oss.

Kvinner har allerede tatt store skritt mot å ta tilbake sin posisjon som skapere av liv og verden. Én måte dette har skjedd på er gjennom kvinners bevissthet om sin egen verdi og betydning. Når kvinner forstår at de har en unik og uvurderlig evne til å skape liv og til å påvirke verden rundt seg, kan de begynne å kreve den anerkjennelsen og respekten de fortjener.

Lesetips: Slik vekker du din feminine urkraft

 

Hvordan kan kvinner ta tilbake sin posisjon i verden, som den som gir liv til alt?

Det er viktig å erkjenne og verdsette kvinners evne til å koble seg til naturen og universets sykluser. Dette kan bety å ta vare på miljøet og verne om planeten vår, samt å feire og hedre de naturlige syklusene i livet.

Det er på tide å anerkjenne den uvurderlige rollen kvinner har spilt og fortsetter å spille i skapelsen av universet. Fra mytene og legendene til moderne vitenskap og teknologi, har kvinner vært avgjørende i å forme verden og universet rundt oss.

La oss hedre og feire kvinnenes evne til å skape og gi liv, og la oss fortsette å lære og vokse fra deres visdom og innsikt.

Gjennom å delta i spirituelle praksiser, utforske vår egen intuisjon og intellektuelle kapasitet, og å dele vår kunnskap og erfaring med andre, kan vi kvinner bidra til å skape en mer rettferdig, inkluderende og bærekraftig verden.

Vi kvinner må ta tilbake vår posisjon i verden ved å fortsette å lære og vokse fra vår egen visdom og innsikt.

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.