Slik har 2023 vært for meg - både spirituelt og emosjonelt

refleksjoner Dec 14, 2023

2023 har vært en anderledes år for mange, akkurat som de siste fire årene siden pandemien brøt ut. 

Det er mange år siden jeg sluttet med nyttårsforsett. Etter at jeg startet min egen business i 2015 (den gang Maria Nyvold - Yoga for hjertet), har jeg i stedet for jobbet med mål for året. 

Mål kan deles opp i mindre mål, delmål, og kan derfor lettere måles. På denne måten kan du se om du faktisk gjør fremgang. Smart, ikke sant?

 

Ordet for 2023

Jeg starter som regel med å velge meg et ord for det nye året. Det å velge et ord for året synes jeg er både teit og litt fint. 

Teit fordi det har blitt en trend som "alle" gjør, men som de ikke egentlig vet hva handler om.

Fint fordi dette ordet blir som et mantra, noe du skal fokusere på. Et ord du kan gjenta for deg selv for å minne deg selv på hvilket fokus du skal ha.

Jeg har alltid vært en "ja takk, begge deler" type, så jeg valgte to ord for 2023:
Stabilitet og trygghet. 

 

Mer stabilitet og trygghet i 2023

Stabilitet og trygghet. Det er jo nesten det samme tenker du kanskje? Jo, på en måte. Det blir som når 1. klassingene her om dagen sa at jødedommen og kristendommen var litt det samme, men også forskjellig. 

Stabilitet fordi livet har vært så kaotisk og hektisk de siste årene. Ujevne arbeidstid og arbeidsmengde. Noen ganger for mye, andre ganger for lite. Akkurat det samme med økonomien.

I 2023 ønsket jeg en jevnere hverdag, både når det gjaldt arbeidsmengde og økonomi.

Trygghet fordi som selvstendig næringsdrivende alene tar du alltids en risk. Joda, man kan jo bli sagt opp fra en fast stilling også, men en barneskole trenger alltid trygge voksne så lenge kommunen har budsjett til det.

 

Trygghet i å eie en bolig?

Jeg øver meg på å være trygg uten å eie en boplass. Selv om jeg ønsker å en dag kunne kjøpe et hjem for mine barn, er jeg trygg i meg selv og trygg på meg selv.

Jeg eier ingen bolig lengre. Den tryggheten forsvant med skillsmissen i 2016.

Og når jeg ser hvor mange mennesker som sliter med den høye renta på boliglånene sine for tiden, er det kanskje like greit. Jeg har ingen bolig som jeg plutselig kan miste fordi jeg ikke har råd.

Jeg har en bil og jeg har både telt og lavvo. Alt ordner seg dersom noe skulle skje med leiligheten jeg leier for øyeblikket.

Og jeg vet det ligger i kortene at noe KAN skje, at huset kan bli solgt på grunn av familiære greier. Derfor vil jeg ha mest mulig trygghet rundt det økonomiske dersom dette skulle skje. 

 

Slik gikk det i 2023

Fokuset mitt i 2023 var altså en jevn arbeidsflyt, en jevn økonomi og et stramt budsjett med MASSE sparing til egen bolig (og sånn der pensjonsgreier alle maser om).

Jeg har aldri før hadd et så stramt budsjett som i 2023. Det er sikkert mange som kjenner seg igjen i det nå i disse tidene. Men det er hjelper å føre regnskap og se hvor du bruker mest penger og hvor du kan spare. 

2023 er det første året på en evighet der jeg har hadd en fast 8-4 jobb med forutsigbar inntekt. Dette har gjort at jeg kunne spare mye mer enn noen gang før. Jeg lever også ganske nøkternt, selv med to barn på 10 og 12 år. 

Siden jeg er så pass heldig og ha en lav husleie, kunne jeg sette av ekstra penger hver måned for å ha fri i hele august.

Dette var så pass viktig for meg at jeg var villig til å si opp jobben dersom det ikke hadde gått. 

Akkurat hvor mye penger jeg har spart er ikke poenget her. Det som er viktig er å ha en drøm, sette seg et mål og så lage små delmål som lar seg gjennomføre enkelt. I tillegg skader det ikke å tenke smart. Jeg satte noe av pengene jeg sparte inn på høyrentekonto, mens andre ble investert i crowdfunding med mye høyere rente.

Andre smarte måter å få pengen dine til å vokse på som jeg gjorde var å leie ut bilen min, i tillegg til et prosjekt der jeg skulle selge 100 ting på 1 år. For å leie ut bilen min brukte jeg noe som heter GetAround.

Jeg har også business min, med medlemskapet Feminin Urkraft. 

Når det gjelder arbeidsmengde har ikke den blitt mindre. Nå liker jo jeg å være en arbeidsmaur, men med 150 % jobb og 2 barn har det muligens blitt litt mer enn det jeg hadde sett for meg. I tillegg skadet minstemann seg alvorlig i sommer. 2 månder i rullestol med gips, etterfulgt av 16 uker med ortosen på foten. 

 

Så hva har dette med emosjonell healing og selvutvikling å gjøre?

Alt. 

Dette handler om livet og hvordan vi takler utfordringer og motgang. Det handler om hvordan vi bruker vår intuisjon og magefølelse i hverdagen, for å skape de beste løsningene for oss selv. 

Hvordan kan du ta gode avgjørelser om du ikke klarer å lytte til din egen intuisjon? Du kan ikke alltid stole på logikk og fornuft, for den kan villede deg like lett som alt annet. 

Lesetips: Stoler du på at intuisjonen din veileder deg?

 

Hva lærte jeg om meg selv og av mine mål for 2023?

Jeg lærte mye!

Jeg lærte at jeg kan om jeg vil, spesielt om målet er tydelig nok og betyr mye, slik som i dette tilfellet.

Jeg lærte at jeg får til mye mer enn jeg tror. Hadde jeg sett for meg i desember 2022 at jeg skulle investere sparepengene mine i private lån? Aldri! Men jeg lærte meg det jeg trengte å vite, og det har gått over all forventning!

Nå som jeg sitter å ser over målene mine, og hvor langt jeg har kommet på bare et år, får jeg nesten klump i halsen.

Jeg ser at målet om å kjøpe meg en liten hytte (eller hus) i skogen, er nærmere enn noen gang. Det har vært drømmen og målet mitt hele tiden. 

Et nydelig lite krypinn, varmt og godt, akkurat stort nok til å huse meg og mine to barn. Og om et år eller to, så er jeg der. For 2023 var et delmål i sparingen, mot en høyere sum.

Men, jeg lærte også at økonomisk trygghet ikke nødvendigvis betyr noe om du eller barnet ditt blir skadet. Da må du ha en trygghet i deg selv og dine evner.

Dette kan du lære mer om i Feminin Urkraft.

 

Livet skjer

I sommer skadet min da ni år gamle sønnen seg alvorlig. Det var ambulanse, akutten og mye venting. Det ble rullestol i en måned, etter fulgt av 4 måneder med en kneortose. Denne skulle hjelpe han med å gå i mens kneskaden forhåpentligvis grodde, da de valgte å ikke operere. 

Alle prosjekt ble satt på vent. All tiden gikk med på å være sammen med lille gutten. Men opp i alt dette, fikk jeg jobbet med healing på en helt annen måte. En skikkelig ektefølt måte. 

Aldri før hadde jeg kjent at healingen jeg sendte ut var uovervinnelig! Den var så kraftfull og sterkt, at til og med lille gutten min selv ble imponert da han tydelig kunne kjenne energien han mottok. 

Det var en fin påminnelse om at vi mennesker har en enorm kraft inni oss, og det er nettopp dette jeg lærer bort i medlemskapet Feminin Urkraft.

 

Hva kan bli bedre til neste år?

Neste år må jeg jobbe smartere, men uten å være så hard mot meg selv. Jeg skal planlegge bedre, slik at jeg slipper å gjøre ting i siste liten (som for eksempel å skrive dette blogginnlegget som skal publiseres om 2 timer).

Et tips er å følge sin egen flyt. På vinteren i mørketiden trenger jeg mer søvn. På sommeren med lyse sommernetter og midnattsol har jeg mer fri for å være kreativ og bare følge energien og hjertet. Da kan jeg jobbe mye mer, fordi jeg har lyst. 

Jobbe når jeg har energi, hvile når jeg trenger det.  

Og dersom du lurer på hvilken spennende planer og mål jeg har for det neste året, kan du følge med på bloggen de neste ukene. 

 

 

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.