6 tegn på at du ikke bare er en spirituell person, men en lysarbeider

spiritualitet May 21, 2021

Det er mye som skjer i samfunnet for tiden. Det har aldri vært viktigere å spre budskapet om hva det vil si å være en «lysarbeider». Uansett om du er en åndelig person med interesse for det metafysiske eller ikke, er det viktig å forstå begrepet lysarbeider. Vi er inne i en tid med tragedie, pandemi, politisk kaos, grådighet og hat, og trenger derfor noen lyspunkt.

Hva er en lysarbeider tenker du kanskje? Lysarbeidere kommer i mange forskjellige former. Reiki-healere, leger, politiske ledere, forfattere og lærere – dette er bare noen få eksempler på forskjellige lysarbeidere. Ikke alle “lysarbeidere” er bevisste på deres kall. Selv om hver person kan være veldig forskjellige, har de hver sin spesielle likhet. De har alle et sterkt ønske om å hjelpe andre og å bringe lys til verden.

Fredsskapere, samfunnstemmer, aktivister – fra kvinnemarsjen til å skrive brev til senatet, alt dette er også en lysarbeider. I en verden med så mye uro er dette viktige arbeidet og innsatsen fra lysarbeiderne avgjørende for å helbrede samfunnet.

Tror du at du kan være en lysarbeider? Her er 6 vanlige trekk jeg personlig forholder meg til, og kanskje vil du også gjør det samme.

 

1) Åndelig, men ikke religiøs

Da jeg var yngre identifiserte jeg meg som kristen. Jeg leste i bibelen og prøvde meg på bønnemøter på den kristne folkehøyskolen jeg gikk på. Jeg utforsket også såkalte «hill song» kirker da jeg bodde i Australia.

Men jeg forsto aldri kirken. Det var en sosial gruppe med regler jeg motvillig “måtte” følge, og ikke noe jeg følte meg kalt til. Jeg opplevde veldig negative holdninger ovenfor mine interesser for det spirituelle og yoga. Til tider følte jeg meg utstøtt av dette samfunnet som skulle inkludere alle.

Imidlertid har jeg alltid hatt en sterk forbindelse med en høyere makt. Enten det var en tilstedeværelse jeg følte med meg eller «meldinger» fra noe større enn meg selv. Åndelighet gir meg mye mer mening enn logikk og planlegging – det handler om å følge universets flyt.

Lesetips: Forskjellen mellom spiritualitet og religion


 

2) Følsomhet

Lysarbeidere er som oftest empatiske mennesker. Denne følsomheten kommer i mange former – den kan være emosjonell, fysisk og åndelig. Jeg har alltid tatt ting personlig, vært følsom overfor visse stoffer, lyder og mat, og følt andres følelser veldig sterkt. Det er mange fordeler med å være sensitiv selv om jeg trenger å sette grenser for meg selv.

Det hjelper meg å forholde meg til andre mennesker. Det gir meg en dårlig magefølelse hvis jeg er på en negativ plass eller sammen med en «giftig person». Det stimulerer også kreativiteten min. Det er ingenting galt med å være empatisk – ta eierskap over denne gaven!

 

3) Det sorte får eller en gammel sjel

Disse går hånd i hånd- og jeg er begge. Jeg følte meg alltid annerledes enn familien min, klassekamerater og jevnaldrende. Jeg kom bedre overens med de voksne enn de andre klassekameratene mine helt fra jeg var 7 år. Jeg var alltid et alvorlig barn og hadde en mer voksen sans for humor. 

Det var først da faren min tok meg med på alternativmessen og ga meg min første tarot kortstokk at jeg endelig begynte å lære hvem jeg var. 

Jeg var alltid litt usikker på det å være annerledes. Det å bli introdusert til en mer alternative verden var en øyeåpner som hjalp meg til å lære å elske den jeg var. Det utløste også starten på min åndelige oppvåkningsprosess.

 

4) En nær tilknytning til dyr og natur

Når jeg føler meg opprørt, lei eller engstelig, går jeg vannet eller ut i skogen. Det kan være havet, en elv, innsjø eller til og med en fontene. Det er noe med vannet jeg er dypt knyttet til. Når jeg sitter i kajakken min og føler at kroppen beveger seg i takt med de duvende bølgene, blir jeg så rolig som aldri før. Det hjelper meg hver gang. Jeg føler at jeg kan få kontakt med mine guider og mitt høyere selv når jeg er i balanse. 

Jeg ser det samme hos min eldste sønn som har ADHD. Når han er i fjæra og plukker stein eller vasser i vannkanten, går han helt i transe. Ingen lyder, ingen tics, bare ro.

Trær har også en helt spesielt plass i livet mitt, jeg vet ikke hvorfor. Jeg føler at jeg kan legge hånden på stammen og plukke opp energien til treet, og se hele dets livsløp. Til og med steiners vibrasjon kjenner jeg gjennom hele kroppen min når jeg holde de i hånden. 

Å få kontakt med dyr og natur er en stor del av livet mitt, og det er livsviktig for energien min.

 

 

5) En sjette sans

Det er noen ting jeg bare vet. Det har alltid vært rart. Den magefølelsen, de drømmene, min egen intuisjon – den svikter meg virkelig ikke. Ofte skjønner jeg ikke de rare innskytelsen jeg får, men jeg følger de, og tar meg alltid til plasser og situasjoner som er bra for meg. Eller får meg til å unngår ting som jeg virkelig ikke hadd trengt å bli utsatt for.

Lesetips: Stoler du på at intuisjonen din veileder deg?

6) Fryktløshet og impulsivitet

Fryktløshet er også et trekk hos en lysarbeider. Jeg tror det er på grunn av deres kall til å hjelpe andre, deres sjette sans og ikke minst kunnskap om at Universet passer på dem. Jeg vet at universet jobber med meg. Jeg har sagt opp jobben, kastet meg i gang med en yogautdanning jeg aldri hadde hørt om før, takket nei til trygge utdannelser for å bli lengre i Mexico. Jeg har vært gjennom en skilsmisse, startet eget firma og hoppet ut i det.

Så klart, jeg har vært i mange situasjoner der jeg ikke tenkte mye på forhånd, men jeg visste at det var tingen å gjøre. Jeg har så klart kjent på frykt inn i mellom, ganske ofte faktisk. Da satt jeg meg ned med frykten min, snakket til den, og sa: jeg skal ikke være for deg, du skal bli min venn.

 

En lysets kriger er aldri feig. Flukt kan være en utmerket form for forsvar, men den kan ikke tas i bruk når frykten er stor. Hvis han er i tvil, foretrekker krigeren å tape med fatning, for så å slikke sine sår. Han vet at dersom han flykter, gir han angriperen større makt enn han fortjener.

I vanskelige og pinefulle stunder mestrer han de uheldige omstendighetene med heltemot og avfinner seg med sin skjebne.

PAULO COELHO

 

Det er noe med lysarbeideren som er følsom, men dristig og uredd, men likevel skjør, noe som gjør oss til en dominerende kraft du alltid kan stole på. Enkelt og greit – vi tåler ikke noen dritt. Vi føler, og vi elsker hardt, men det er ikke uten kamp. Vi vil arbeide for å gjøre det som er riktig for å hjelpe andre, spre lys og gjøre vår del for å gjøre verden til et bedre sted.

Enten du elsker en lysarbeider eller er en selv, bare vit at hjertene våre er på rett sted. Vi gjør det vi kan for å hjelpe til med å helbrede de rundt oss.

 

Tips: Last ned min guide til hvordan overkomme de meste spirituelle utfordringene

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.