8 viktige forskjeller mellom intuisjon og angst

feminin visdom spiritualitet Jun 09, 2022

En av de spørsmålene jeg får oftest av mine kunder, er hvordan de skal vite forskjellen mellom angst og intuisjon.

Forskning har vist at mennesker som er engstelige har en betydelig redusert evne til å bruke intuisjonen sin.

Det bringer opp spørsmålet om hvordan man kan skille mellom intuisjon og angst. De kan virke små, men det er faktisk tydelige forskjeller mellom de to. Her er et par måter du kan skille intuisjon fra angst:

 

1. Angst er en reaksjon på en oppfattet trussel

Angst utvikler seg fra frykt, og er oftere enn ikke en reaksjon på en opplevd trussel. Det er en overdreven måte å beskytte deg selv på. Noen ganger holder angst oss fra å gjøre risikabel atferd som kan føre til skade, men ofte hindrer den oss i å gjøre ting på grunn av irrasjonell frykt.

 

"Vår evne til å manifestere er kraftig nok til at hvis vi tror på frykten vår, blir de vår virkelighet. Jo mer dette skjer, jo mer bevis bygger vi opp i tankene våre som støtter det faktum at våre bekymringer er våre sannheter."

Hovedpoenget er dette: når du føler deg veldig engstelig, er det fordi du er redd for noe eller føler deg truet. Intuisjon kommer ikke fra en oppfattet trussel eller frykt; den kommer bare til deg, tilsynelatende ut av det blå.

Hvis du føler deg engstelig og tror at tankene dine er intuitive følelser, prøv å tenke på hvor de egentlig kommer fra, og vær ærlig med deg selv om det. Dette vil hjelpe deg å skille mellom de to.

 

2. Intuisjonen kommer med en avslappende energi

Den største forskjellen mellom intuisjon og angst er måten de får deg til å føle deg på, både fysisk og emosjonelt. La oss starte med intuisjon. Når du opplever intuisjon, kommer det med behagelige opplevelser; som en avslappet og rolig følelse, en beroligende tanke på at ting har falt på plass, en enkel "viten" som du bare forstår. Intuisjonen er klar og rimelig, og den gir bare mening. 

Intuisjon har en medfølende og bekreftende tone, en mild anelse, et flyktig svar som skjer på et øyeblikk.

Med andre ord, intuisjon er en behagelig følelse, ikke en stressende følelse, i motsetning til angst.

Lesetips: Hvordan lytte til din indre stemme

3. Angst kommer med fysiske symptomer

I motsetning til intuisjon er angst langt fra hyggelig. Den kommer med en hel rekke negative reaksjoner, som et adrenalinrush, svette, magesmerter, panikk og pustevansker bare for å nevne noen. 

Frykt er en følelse som får deg til å ønske å stikke av, gjemme deg og ikke møte den kommende negative hendelsen, mens intuisjon handler om å ta hensyn til mulige farer, men å ha styrke, motstandskraft og midler til å fokusere dine handlinger og holdninger for å møte og håndtere den negative hendelsen.

Så igjen, den beste måten å fortelle om det er angsten eller intuisjonen din som hersker, er å ta hensyn til kroppen din. 

Hvis du føler på negative reaksjoner, er det mest sannsynlig angsten din som er i sving.

Tips: Last ned min gratis guide for flere råd

 

4. Totalt sett er angst mer intens enn intuisjon

Hvis intuisjonen kommer med fredelige følelser og angst kommer med negative fysiske reaksjoner, så er det ganske åpenbart at angst totalt sett er mye mer intens enn intuisjon. 

Intuisjon, for alle mennesker, er mindre verbal og mer taus, det er mer en følelse eller en spesiell stemning. Intellektet og analysen er mye mer støyende og pratsom.

Intuisjonen er ikke som bølgene på overflaten, det er mer tidevannet under bølgene.

I utgangspunktet vil angstfølelser overvelde deg, og sannsynligvis overta alt annet, mens intuisjonen ikke vil være fullt så intens og sterk.

 

5. Nåtid vs fremtid

Intuisjon handler om å fokusere på nåtiden mens angst handler om å fokusere på fremtiden. 

Når du føler deg engstelig, fokuserer du hovedsakelig på fremtiden, som er der din irrasjonelle frykt lever. 

Angst handler om å bekymre seg for de tingene som kan skje, som du tror kan skje, for igjen handler det om frykten din.

Intuisjon, derimot, lever hovedsakelig i nåtiden. Intuisjon handler ikke om å forutsi fremtiden, det er mer en stemning eller en følelse som viser deg noe som skjer i øyeblikket.

 

6. Angst er mer krevende enn intuisjon

Angst er ikke noe noen lett kan ignorere - den krever å bli hørt. Den leverer et veldig høyt budskap. Beskjeden kan være veldig repeterende, høy eller krevende, og kan forårsake overanalyse. Du kan ikke bare late som om angst ikke skjer. Når du føler det, er det noe du ikke kan gi slipp på - hvis det var så enkelt, tror jeg vi alle hadde det mye bedre!

Intuisjon er derimot ikke krevende. 

Den er behagelig og mykere, uten de intense reaksjonene angst gir deg. MEN fordi det er en behagelig, stille følelse, er den også mye lettere å ignorere og avvise.

Lesetips: Stoler du på at intuisjonen din veileder deg?
 

7. Intuisjon handler vanligvis om større øyeblikk, mens angst kan handle om hva som helst

Intuisjon er ikke noe som bare skjer ut av det blå, hele tiden, om alt. Angst kan imidlertid være akkurat det.

Intuisjonen taler sjelden for de mindre avgjørelsene i livet, mens frykt kan kaste på deg et anfall når du blir bedt om å prøve noe nytt og annerledes. Intuisjon dukker opp for de større avgjørelsene i livet, når fornuften ikke ser ut til å gi konklusjon.

 

8. Intuisjon føles mer løsrevet

Igjen, den største forskjellen mellom intuisjon og angst er følelsen du får. Og selv om angst kan være altomfattende, føles intuisjonen mer løsrevet, som om det er noe du innser mens du ser på deg selv, hvis det gir mening.

Det det virkelig kommer ned til, når du prøver å finne ut om du opplever angst eller intuisjon, er hvordan kroppen og sinnet ditt reagerer. Å kunne reflektere over dette er en del av å forstå deg selv og din frykt.

 

Forskjellene er dette

En av de enkleste måtene å skille mellom intuisjon og angst er hvor lenge symptomene dine varer.

En magefølelse eller intuitiv tanke er ofte en reaksjon på en umiddelbar situasjon. Angst, på den annen side, kan være tilstede uavhengig av dens relevans for din nåværende opplevelse.

La oss si at du er i et mørkt parkeringsanlegg. Hvis du opplever et ønske om å løpe raskt til bilen din, kan det være magefølelsen som leder deg vekk fra fare. Men hvis du føler det nivået av angst hele dagen, vel, da er det sannsynligvis angst.

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.