Kvinne som bruker intuisjonen

Slik vet du forskjellene mellom intuisjonen din og egoet ditt

spiritualitet Jul 15, 2022

Et vanlig spørsmål jeg får fra kunder er: "Hvordan kan jeg se forskjellen mellom mitt ego og min intuisjon?"

Svaret er at det krever øvelse, men det er ikke så komplisert som det kanskje høres ut.

Det er slik at egoet snakker først og høyest. Så, med mindre og inntil vi trener oss selv til å lytte på annen måte, vil vi leve livene våre ved å lytte til dens buldrende stemme.

 

Egoet - identitet av din egen konstruksjon

Egoet er en falsk identitet som er forankret i frykt. Den underliggende antakelsen er at verden er utrygg.

Egoet antar at du lever i en verden av knapphet, noe som betyr at du må konkurrere om å leve det gode liv. I egoets øyne består verden av vinnere og tapere, rike og fattige, vellykkede og mislykkede.

Egoets fokus er fra utsiden og inn. Det må ha ytre resultater for å føle seg bra – «jeg vil være glad når jeg har penger, suksess og drømmehuset.»

Egoets stemme kommer fra hodet ditt. Den må rettferdiggjøre seg for deg gjennom logikk, og den vil engasjere deg i en mental debatt for å bevise at den har rett.

 

Egoets arbeidsoppgave

Egoets hovedoppgave er å beskytte deg - mentalt og fysisk. Det er en stor og utfordrende jobb. Men fordi ego i stor grad er påvirket av verden vi lever i - våre tidligere erfaringer, våre sår og vår frykt, vi disse mate egoet vårt til det blir for kraftig. 

Når så mye av tankene dine styres av dette egoet som er beruset på sin egen makt, tjener det ikke til å sette deg på rett vei. Faktisk gjør den alt i sin makt for å holde deg tilbake. 

Egoet er redd. Det prøver å holde deg trygg ved å slå av noe nytt eller annerledes. 

Den spinner et helt nett av "hva om-tanker». Det er kontrollerende og sjefete og manipulerende.

Les også: Forskjellene på intuisjon og angst

 

Hva er intuisjon?

Intuisjon, derimot, er alt det egoet ditt ikke er. Den er rolig. Ofte veldig stille. Den kan komme til deg med en sterk fysisk følelse i magen (derav begrepet «magefølelse») eller kan føles som kriblende energi i hendene eller i nakken. 

Din intuisjon er kjærlig. Den er et mildt og forsiktig dytt mot fred og positivitet og varme. 

Med intuisjon "vet" du bare noe. Det trenger ikke gi mening. Det trenger ingen logisk forklaring. Det er bare en selvtillit du føler, støttet av universets visdom. 

Og det interessante med intuisjon er at den alltid er der og tilgjengelig for å lede deg tilbake til ditt høyeste selvs største formål. Du trenger bare å vite hvordan du kan stille egoet ditt lenge nok til å høre budskapet. 

Intuisjon er den direkte oppfatningen av sannhet. Den underliggende antakelsen er at du er helt trygg og omgitt av sikkerhet.

Intuisjon vet at du lever i en verden av overflod, og du trenger ikke lete etter lykke utenfor deg selv. Den vet at det er nok til alle og at når du vinner, så gjør også alle andre det.

Intuisjon kommer innenfra og ut. Den oppfordrer deg til gledelig selvutfoldelse.

Intuisjonen er hjertesentrert. Den bryr seg ikke om rettferdiggjørelse fordi den forventer at du anerkjenner den som sannhet. Hvis du prøver å diskutere med den, vil den bare gi deg det samme svaret om og om igjen.

 

Tydelig forskjellige vibrasjonsmønstre

Når egoet ditt snakker til deg, føles energien anspent og sammentrukket. 

Med intuisjon er energien ekspansiv og oppløftende.

 

Her er noen enkle eksempler som illustrerer forskjellen:

  • Intuisjonen veileder deg til å starte en bedrift som vil hjelpe mennesker. Egoet oppfordrer deg til å starte en bedrift for å bli rik.

  • Intuisjonen veileder deg til å gå ned i vekt for å bli sunnere. Egoet presser deg til å gå ned i vekt for å se bra ut på gjenforeningen på videregående.

  • Intuisjonen veileder deg til å spørre en person med på en date, slik at du kan få kontakt med noen og dele gleden din. Egoet presser deg til å få en date, slik at du ikke skal være alene.

  • Intuisjonen veileder deg til å kjøpe et bestemt hus fordi det snakker til din sjel. Egoet oppfordrer deg til å gå videre med kjøpet fordi du kanskje ikke finner et annet du liker.

 

Selv om veiledningen fra begge stemmene noen ganger kan være den samme, vil du tiltrekke deg vidt forskjellige utfall avhengig av intensjonen bak handlingene dine.

Når du lytter til intuisjonens stemme, inviterer du flyten av kjærlighet, indre fred og overflod inn i livet ditt. 

Når du legger merke til stemmen til egoet, inviterer du til frykt, noe som gir næring til knapphet og konkurransementalitet.

Lesetips: Stoler du på at intuisjonen veileder deg?

Omfordeling av makt

Selv om egoet aldri kommer til å forsvinne helt, vil det å gjenkjenne det for hva det er automatisk ta kraften fra det.

Her er noen få sikre tegn på at det er egoet ditt som prøver å utgi seg for å være din intuisjon:

  1. Frykt.
    Hvis den indre stemmen din snakker på en redd eller engstelig måte, kan du satse på at det er ego. Intuisjon kommer ikke fra et sted med frykt.

  2. Knapphet.
    Hvis den indre stemmen din snakker på en redd eller engstelig måte, kan du satse på at det er ego. Intuisjon kommer ikke fra et sted med frykt.

  3. Endring.
    Flyktige ideer, skiftende synspunkter, inkonsekvent selvsnakk – dette er kjennetegn på at egoet er i sving. Intuisjonen er stabil.

  4. Utvendig bekreftelse.
    Egoet ditt prøver å vokse seg større ved å få bekreftelse uten i fra. Intuisjonen vet at det du trenger kommer fra innsiden og trenger ikke bekreftelse fra andre.

  5. Forklaring.
    Egoet støtter sine beslutninger med en lang liste med grunner. Intuisjon gir deg bare ett enkelt svar. Ingen forklaring nødvendig.

  6. Fordømmelse.
    Hvis din indre stemme snakker om fordømmelse eller sammenligning, er det definitivt ego. Intuisjon kjenner bare kjærlighet.

 

Tips: Last ned min gratis guide for flere råd



Hvordan utvikle intuisjonen din

For å styrke intuisjonen din, begynn å ta hensyn til ting du vanligvis ikke vil legge merke til. 

Legg merke til følelsene du får og tankene som banker på døren til sinnet ditt som du vanligvis vil avvise.

Disse "følelsene" ... disse "anelsene om noe» ... disse "tilfeldighetene" ... er alle viktige meldinger fra det universelle sinnet, ment å veilede deg i riktig retning. 

Når du begynner å legge merke til disse, vil du bli overrasket over hvor ofte intuisjonens stemme prøver å nå deg i løpet av en dag.

I tillegg kan du prøve et par øvelser for å finpusse intuisjonen din:

 

Intuisjonsøvelse 1

Still inn en tidtaker og bruk 10 minutter på å meditere. Forsikre deg om at du ikke blir avbrutt og skru av alle distraksjoner.

Når tankene begynner å trenge inn i ditt stille sinn, slik de uunngåelig vil gjøre, ikke engasjer dem. Bare la dem flyte opp og ut av tankene dine, og etterlate et tomt rom bak.

Når tiden er ute, noter ned tankene som invaderte stillheten din. Er det tanker som ofte distraherer deg fra det du skal gjøre? Gjelder de saker av legitim betydning?

Begynn å ta hensyn til tilbakevendende tanker og meldinger som kan gi veiledning eller innsikt.

 

Intuisjonsøvelse 2

Jeg snakker ofte om viktigheten av å ha en dagbok der du skriver ned tanker og mål. Hvis du har en, ta frem og spør deg selv: Er jeg forelsket i det jeg skrev i denne boken at jeg ønsker å oppnå?

Din intuisjon vet om du er tro mot deg selv. Hvis hjertet ditt ikke hopper over et slag ved tanken på det … hvis du ikke lengter etter å bli forent med dette resultatet … så er det på tide å finne et annet.

Poenget med alt dette er å lære å høre og svare på meldingene som kommer til deg fra det universelle sinnet, som er kilden til all sannhet og alle svar.

Lesetips: Hvorfor er det viktig å lytte til sin indre stemme?

 

Leter du etter veiledning?

Det er ikke alltid lett å skjelne når veiledning kommer fra ditt ego eller din intuisjon. Så mitt forslag er å bli bevisst følelsen som ligger bak tanken.

Hvis du føler deg engstelig, usikker eller anspent av tanken, er det sannsynlig at du blir styrt av egoet ditt.

Hvis du føler deg oppløftet og liker ideen som kommer fra et kjærlig, autentisk sted, er det din intuisjon.

Vær alltid oppmerksom på følelsen bak tanken og la den lede ditt neste trekk.

 

 

Få jevnlig inspirasjon til spirituell selvutvikling

Meld deg på e-postlisten for å motta jevnlige tips og refleksjoner som vil hjelpe deg på din spirituelle reise. Her finner du personvernerklæringen.

Du kan når som helst melde deg av e-postlisten. Din e-postadresse blir ikke delt med noen andre.